avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... S-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

S-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca

buna ziua,
puteti sa-mi spuneti in ce consta aceasta inscriere in evidenta la ajofm?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:56, 12 Aprilie 2012
buna ziua,
daca inchei un contract de munca si intru in concediu de maternitate cine plateste concediul,angajatorul sau statul deoarece in aceste conditii pot doar sa incerc sa gasesc o firma la care sa-mi platesc eu cartea de munca?
contractul de munca de 4 respectiv 2ore ma ajuta cu ccc?
multumesc
1. Va ajuta orice fel de CIM, chiar si cu o ora pe zi.

2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate o plateste angajatorul si apoi o recupereaza integral de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
buna ziua,
in data de 02.04.2012 am incheiat contractul de munca cf articolului 55,lit b din codul muncii,daca platesc cass ,somaj si toate celelate cotizatii pot beneficia de ccc?
de luna viitoare din data de 08.05.2012 pot intra in concediu de maternitate si as dori sa stiu daca ma pot incadra in ceea ce scrie mai jos:

au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;
multumesc frumos

1. - Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Trebuie musai sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora.

2. - Textul de lege citat de dvs. este din OUG 148/2005 care nu vi se aplica dvs. ci numai in cazul nasterilor pana la 31.12.2010.
- Legea 19/2000 a fost abogata de Legea 263/2010.
- Oricum acel text nu va era de folos.

3. Dvs. vi se aplica prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (aplicabila de la 01.01.2011), publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 10 decembrie 2010, completata cu modificarile aduse de Legea 132/2011, publicata in M.O. nr. 452 din 28.06. 2011 si de OUG 124/2011, publicata in M.O. 938/31.12.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie, indemnizatia si concediu pt cresterea copilului madalinaioana madalinaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si doresc sa ma suspend din functie pentru motive personale pentru un an de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si contract de munca perioada determinata andrascarlet andrascarlet Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez in domeniul bancar cu contract de munca perioada determinata pana la 26 iunie 2015. De la 1 iunie intru in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediul dematernitate iancu_costy iancu_costy BUNA SEARA, Va rog frumos sa ma ajutati. M-am intors din concediul de maternitate si angajatorul m-a angajat la un alt loc de munca, Pana am plecat in ... (vezi toată discuția)