Buna ziua .In urma cu 2 saptamini am depus o sesizare la ITM - ul la care suntem arondati impotriva angajatorului la care inca sunt angajat.In aceasta sesizare am facut referire asupra urmatorelor nereguli:
-ore suplimentare neplatite ,50 de zile consecutive lucrate fara a fi remunerat decit cu salariul de baza la 8 ore,si inca un aspect ptr.ca in lunile ianuarie ,februarie,martie 2011 mi-a fost diminuat salariu la un procent de 50% din salariu fara nici un fel de justificare.Dupa aceasta sesizare am inteles de la colegii de munca ca firma ar fi scapat deocamdata fara sanctiuni.Eu in paralel ca omasura de precautie in aceeasi zi am depus actele de a-i chema in instanta.Firma la rindul ei ca o razbunare mi-a trimis acasa o instiintare ca plata salariului aferent lunii martie platibil pe data de 15 aprilie nu o sa mai vireze salariul prin card si sa ma deplasez la sediul firmei la Bucurestiiar aici fac precizarea ca in cursul zilei de miine salariile se vor platii ptr toti ceilalti angajati .Exista cumva vreo lege in care se face referire cu plata salariul ptr toti angajati .Se poate considera discriminare?Astept cateva sugestii din partea dvs chiar daca am deviat putin de la subiect. Va multumesc.
Foruri superioare ITM-ului : Inspectia Muncii sau Ministerul Muncii.
Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
De asemenea, plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. .. prin urmare, nu este obligatoriu ca plata salariului sa se faca prin card.