avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Un imobil (retrocedat) poate fi intabulat daca ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Un imobil (retrocedat) poate fi intabulat daca proprietarul nu are rol fiscal pentru fiecare apartament in parte?

Un imobil retrocedat, cu 10 apartamente locuite de fosti cumparatori pe L 112, poate fi intabulat fara ca proprietarul sa aiba rol fiscal ( la Administratia Financiara) pentru fiecare apartament ? Va multumesc!
Pentru intasbularea unui imobil trebuie sa detineti urmatoarele acte:

Actul de proprietate - copie
Acte identitate proprietar - copie
Cerere tip -
Declaratie privind limitele proprietatii -
Pe baza acestor acte un specialist cadastral, va intocmi un dosar la Oficiul de Cadastru care v-a cuprinde:
Fisa corpului de proprietate
Plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate cu figurarea vecinatatilor si calculul suprafetei in cazul terenurilor
Plan de incadrare in zona
Tabel delimitare vecinatati
Memoriu tehnic

Deci nu e nevoie de rol fiscal
Conform O.634/2006 ANCPI, pentru întabularea unui imobil neînscris în C.F , ART.13, arată că este nevoie , inclusiv de certificat fiscal.Documentaţia se va completa cu o foaie colectivă care conţine lista apartamentelor, suprafaţa blocului, suprafaţa utilă a apartamentelor, descrierea părţilor comune, suprafaţa terenului aferent blocului.
Aveti nevoie de certificatul fiscal pentru a dovedi ca sunteti inregistrat la rol cu imobilele.Daca nu v-ati inregistrat la ro9l in 30 de zile de la retrocedare (de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti) veti primi o amenda dupa care se va inregistra actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Procedura cadastru ailenicristiangabriel ailenicristiangabriel buna ziua cadastrul unei supratete de teren ,nedelimitata fizic ,in intravilan ,se face in prezenta vecinilor ,intocmindu-se procesul verbal de vecinatate? (vezi toată discuția)
Pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a. criss_media73 criss_media73 vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am ... (vezi toată discuția)