avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce articol se poate incheia CIM pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce articol se poate incheia CIM pe perioada determinata daca persoana a fost in somaj iar, dupa incetarea acestui CIM, sa se poata intoarce in somaj?

Buna seara!

Va rog, as dori sa stiu daca un contract de munca, pe perioada determinata - 3 luni, se poate incheia mai repede cu art 56, lit. i?

Sau, in alta ordine de idei: cu ce articol se poate incheia CIM pe per. determinata, daca persoana a fost in somaj, iar dupa incetarea acestui CIM sa se poata intoarce in somaj?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Diore , utilizator 17:08, 24 Aprilie 2012
Nu se poate incheia mai repede cu art.56 alin.1 lit.i C.mun. ... acest articol este temeiul de drept al incetarii c.i.m. la expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata.

Inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat , c.i.m. poate inceta prin acordul partilor, din initiativa uneia dintre parti sau de drept .
Multumesc pentru raspuns.

As dori un articol din codul muncii. Asta gasesc si la art. 55, dar intrebarea este ca angajatul are dreptul sa se poata intoarce in somaj.
1. Cand a incheiat un CIM pe perioada determinata i s-a suspendat indemnizatia mde somaj.

2. Indemnizatia de somaj se poate relua, de unde a ramas, numai daca ii inceteaza CIM la termenul pentru care a fost incheiat (art.56(1), lit.i) din Codul muncii).
Da, dar firma doreste incetarea contractului inainte de 3 luni. Angajatul doreste reintoarcerea in somaj, deoarece nu este dorinta lui de incetare.

Multumesc
@tudorvaleriu,
Parerea mea este ca suspendarea indemnizatiei s-a facut la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni, iar reluarea in plata, dupa suspendarea cf. acestui motiv se face la la incetarea situatiei care a condus la suspendare,adica la incetarea acelui cim.
Dar incetarea cim nu trebuie sa fie numai de drept,adica pt. ca s-au implinit cele 3 luni ,ci si din alte motive,care fac posibila plata ind. de somaj,cum ar fi desfiintarea postului respectiv cf. art65(1)Codul Muncii.inainte de implinirea celor 3 luni.

Cu alte cuvinte daca respectivul a fost incadrat pe perioada det. de 3 luni intrerupand somajul,daca postul acestuia va fi desfiintat inainte de expirarea termenului pt. care a fost incheiat cim ul,angajatul va putea relua somajul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt in somaj si vreau sa ma angajez iar angajatorul imi face carte de munca la patru ore pe perioada determinata de 3 luni. Daca la terminarea ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire c.i.m pe perioada determinata MirelVoinea MirelVoinea Buna ziua,sunt angajat la o firma pe perioada determinata de 3 luni,ei m au angajat din somaj.Vreau sa va intreb si eu dupa astea 3 luni de contract se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj 1243elena 1243elena Daca sunt in preaviz si as vrea sa ma angajez si imi face contractul pe 3 luni de zile m-ai beneficiz de somaj? (vezi toată discuția)