avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicarea unei case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicarea unei case nationalizate

Buna ziua,

am rugamintea sa imi spuneti care sunt sansele ca o casa nationalizata sa nu fie pierduta.
Va spun pe scurt cum sau desfasurat lucrurile.Casa a fost cumparata de bunicii mei in anul 1996 de la fostele ICRAL ( aceste institutii au fost ale statului ) cu contract de vanzare cumparare in regula, cu chitanta pe banii achitati etc.In anul 2005-2006 sa trezit un anume mostenitor care spune ca are un anumit grad de rudenie cu fosta proprietara si de atunci sunt pe rol procese interminabile care au fost castigate de 2 ori de bunicii mei si o data de catre acest presupus mostenitor.Procesele continua si acum si avocata pe care o au bunicii mei spune ca nu stie exact cum se va termina acest proces.

Astept cu maxim interes raspunsul dvs daca ma puteti ajuta.

multumesc,
Cel mai recent răspuns: lililore , utilizator 20:57, 11 Aprilie 2012
Cu siguranta cel mai corect raspuns si cel mai aproape de realitate este cel al avocatului angajat in cauza.

Acesta cunoaste toate aspectele problemei inclusiv "detaliile".

E bine sa aveti incredere in avocatul pe care il aveti angajat.
Ma intereseaza din experienta dvs pe astfele de cazuri daca acestea exista, ce anume imi puteti spune.cum sau finalizat sau ce sa intamplat.

evident ca voi continua sa colaborez cu avocata actuala.

multumesc
si eu am fost aproximativ in aceeasi situatie,dupa ce am cumparat casa de la RIAL cam la 2-3 ani au venit mostenitori ai fostilor proprietari si au cerut revendicarea locuintei,procesul a durat 7 ani,cu emotii mari,cu cheltuieli de judecata si expertize,dar in final am castigat casa,iar fostii proprietari (mostenitorii) au fost despagubiti de catre stat,asa ca nu-ti pierde speranta ca sansele sa va ramana casa sunt foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva Codruta77 Codruta77 In 2003 am cumparat un apartament de la succesoarele fostei chiriase a statului care l-a cumparat de la stat in 1996 in baza legii 112/1995. Mostenitoarele ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)