avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imobilizare corporala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imobilizare corporala

Buna ,
Am urmatoare speta , detin un utilaj care este pus pe amortizare liniara pe 8 ani , am receptionat o scula in valoare de 1000 EURO care va fi utilizata pe acest utilaj - dar nu este o piesa de schimb ci un consumabil fix , doresc ca aceasta scula sa o pun pe o cheltuiala de amortizare dar cu o durata de un an de zile pentru a-mi atenua cheltuiala lunara - fiindca cam aceasta este durata ei medie de utilizare.
Solutia ar fi sa imi creez un nou mijloc fix pentru aceasta referinta cu un nou cod ? OK , dar ce pot face cu durata de 1 an ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: autym , utilizator 14:34, 5 Decembrie 2008
Nutulica26 a scris:

, am receptionat o scula in valoare de 1000 EURO care va fi utilizata pe acest utilaj - dar nu este o piesa de schimb ci un consumabil fix , doresc ca aceasta scula sa o pun pe o cheltuiala de amortizare dar cu o durata de un an de zile

adica ? cum ? consumabil fix?:slap:
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
autym, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix contawest contawest Am achizitionat un mijloc fix in 2010 pentru care am utilizat amortizare degresiva. Acum am mai achizitionat anul acesta un utilaj dar pe care patronul ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar pfa gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Am niste neclaritati referitoare la LEASINGUL FINANCIAR. Presupunem urmatoarele date : Un PFA achizitioneaza un utilaj in leasing financiar. ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje Felicia77 Felicia77 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)