avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloc fix

Am achizitionat un mijloc fix in 2010 pentru care am utilizat amortizare degresiva.
Acum am mai achizitionat anul acesta un utilaj dar pe care patronul doreste sa-l amortizeze liniar
Se poate sau este obligat sa-l amortizeze si pe aceste utilizand amortizarea degresiva.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: contawest , utilizator 21:45, 28 Martie 2013
Nu exista o prevedere legala care sa impuna utilizarea amortizarii degresive la un mijloc fix achizitionat in anul 2013 , aceasta metoda fiind aplicata unui alt mijloc fix in anul 2010.
Se poate utiliza amortizarea liniara pentru noul utilaj .
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine sa fac ? iuli-ana iuli-ana societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de ... (vezi toată discuția)
Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)
Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)