avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum este mai bine sa fac ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum este mai bine sa fac ?

societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de amortizare de 8-14 ani, dar vreau sa le amortizez pe o perioada de 2-3 ani.
ce implicatii fiscale sunt privind amortizarea pe o periada mai scurta si tva ( mentionez ca mijl. fixe se vor folosi deocamdata pt. inscriptionarea echipamentelor de lucru a personalului angajat si pt. inscriptionat brelocuri, pixuri pt. protocol)
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:19, 27 Februarie 2009
Cutterul este de fapt un echipament periferic, eu asa l-am considerat, el nu poate functiona fara un calculator si fara un soft.deci merge la 3 sau 4 ani, nu mai stiu exact.
Regimuri de amortizare
Conform pct. 99 din Reglementarile contabile, imobilizarile corporale se pot amortiza „utilizand unul din urmatoarele regimuri de amortizare:
a) amortizarea liniara;
b) amortizarea degresiva;
c) amortizarea accelerata”.

Pentru calculul amortizarii fiscale, entitatile pot utiliza aceleasi regimuri de amortizare (liniara, degresiva sau accelerata), cu respectarea prevederilor art. 24 din Codul fiscal.

în cazul echipamentelor tehnologice, respectiv al maşinilor, uneltelor şi instalaţiilor, precum şi pentru computere şi echipamente periferice ale acestora, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare liniară, degresivă sau accelerată;
(9) În cazul metodei de amortizare accelerată, amortizarea se calculează după cum urmează:

a) pentru primul an de utilizare, amortizarea nu poate depăşi 50% din valoarea de intrare a mijlocului fix;

b) pentru următorii ani de utilizare, amortizarea se calculează prin raportarea valorii rămase de amortizare a mijlocului fix la durata normală de utilizare rămasă a acestuia.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare la leasing financiar mihanego mihanego in cazul unui leasing financiar(autoturism) am calculat rata de amortizare la valoarea de achizitie(in care este inclusa si vaoarea reziduala); problema este ... (vezi toată discuția)
Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)
Amortizare accelerata lacramiu lacramiu BUNAZIUA , IN CE CONDITII POT CALCULA AMORTIZARE ACCELERATA PENTRU ACHIZITIE AUTOTURISM ? AM INTELES CA TREBUIE SA INREGISTREZ O CERERE LA FINATE IN ACEST ... (vezi toată discuția)