avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... am cumparat o masina acum 3 ani si de atunci nu am ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

am cumparat o masina acum 3 ani si de atunci nu am trecut-o pe numele meu, iar acum fosta proprietara m-a denuntat la politie ca nu ma gaseste..

Buna ziua,daca ma puteti ajuta cu cateva informatii in legatura cu problema asta,eu nestiind prea multe.In 2008 am cumparat o masina iar de atunci nu am trecut-o pe numele meu pentru ca am vrut sa o vand dupa ce am vazut cate probleme si ce consum mare are,am facut o imputernicire la notar si am stabilit cu cea de la care am cumparat-o ca in caz de orice trebuie paltit sa ma anunte imi stia adresa si tot,timpul a trecut eu nu am vandut masina si nici nu am mai folosit-o,iar acum m-am trezit ca ea si-a revocat imputernicirea si m-a denuntat la politie cu motivul ca ea nu ma gaseste si ca eu am vandut masina(dar nu aveam cum fara ea) iar acum ca sa o trec pe numele meu am fost dupa certificat fiscal la primarie si acolo mi s-a spus ca masina e radiata de pe numele ei nu inteleg cum a putut sa faca ea asta, actelete masinii fiind la mine si contract de v-c tot la mine,si nu stiu ce sa fac sau cum sa platesc impozitele.Maine trebuie sa ma prezint la politie pt ca ea sa isi retraga plangerea dar nu e problema ca eu nu am platit impozitele? sau eu ce trebuie sa declar la politie ca doar nu sunt infractoare ?:O
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 23:34, 11 Aprilie 2012

Va adresez cateva intebari pentru lamuriri (si imi raspund, poate gresit, sa ma corectati) :
1.Aveti un contract de vanzare-cumparare (intre dvs cumparator si vanzator-persoana de la care ati cumparat) ?
Daca raspunsul este da , atunci in baza acelui act juridc persoana care a vandut si-a facut declaratie de scoatere din evidenta fiscala( ceea ce s-a si intamplat dupa cum spuneti) a masinii- in consecinta nu a mai avut de plata impozit auto(actul de vanzare cumpare se intocmeste in cel putin 2 exemplare).
2. Ati declarat dobandirea proprietatii la primarie- unde aveti domiciliul- asupra bunului - masinii (in baza actului de vanzare cumparare)?
Dupa cum ati spus , inteleg ca nu. Si daca nu, incepand cu luna urmatoare celei careia ati dobandit masina, dvs datorati impozit auto la unitatea administrativ teritoriala(primarie) unde aveti domicilul stabil.

De unde au stiut cei de la primarie? :
Orice unitate administrativ-teritoriala are obiligatia , conform legii (Codului Fiscal si normelor de aplicare ) la inregistrerea unui act de instrainare (scoatere din evid. a unui auto catre o alta persoana juridica sau fizica cu domiciliul in alta unitate adm-terit) sa comunice, unit. adm. terit. unde locuieste cumparatorul , luarea in evidenta fiscala a cumparatorului cu bunul (mijloc auto) Datele transmise sunt cele din contractul de vanzare-cumparare.

Va sfatuiesc sa :

Va duceti la primarie si sa declarati dobandirea masinii -depuneti actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Neinmatriculare auto la timp daniel80 daniel80 Buna ziua, Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in 2006, nu s-a radiat de la vanzator ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din ... (vezi toată discuția)