avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

Va salut .
Am vandut o masina in anul 2007 cu act de vanzare cumparare si a doua zi am aliberat de la primarie certificatul fiscal pt aceasta . Eu nu stiu daca acest cumparator a trecut masina pe numele lui.
Trebuie sa o platesc tot eu la primarie la mine pana in prezent ?
Cei de la primarie cam asa insinueaza , dar nici ei nu stiu prea sigur.
Sau ce act trebuie sa le duc ?
In anul 2008 am imnatriculat alta masina si s a putut fara sa platesc impozitul pt anul 2008 la cealalta vanduta.
Doar ca mi au adus aminte de plata impozitului pt masina vanduta .
Sa merg la inmatriculari auto ?
Va multumesc ..

Cel mai recent răspuns: catalinuxxl , utilizator 17:13, 11 Ianuarie 2009
Dupa ce ati incheiat contractul de vanzare-cumparare a masinii, trebuia sa mergeti la Primarie cu o copie de pe acesta si sa solicitati radierea masinii de pe numele dvs, astfel incat sa nu mai figurati ca si proprietar al masinii vandute.

Daca masina vanduta este inca pe numele dvs in evidentele FISC-ului, atunci trebuie sa platiti impozitul pe masina.
Am mers la primarie si am solicitat eliberarea certificatului fiscal . Acesta a fost eliberat la o zi dupa inchierea contractului de vanzare-cumparare al masinii . Trebuia sa solicit eu radierea masinii de pe numele meu ? Am crezut ca prin eliberarea certificatului fiscal se subantelege ca doresc si radierea de la circa fiscala .:(:stunned:
Trebuia sa solicitati scoaterea de pe rolul fiscal a masinii de pe numele dvs ... cand au emis acel certificat, dvs figurati la ei ca si proprietarul masinii.
Inteleg ca figuram , dar vanzand masina in baza certificatului de vanzare cumparare , nu se subantelege ca nu mai sunt eu proprietarul masinii ?! De la primarie ziceau ceva de certificat de radiere de la politie , dar inteleg ca de ceva vreme nu se mai procedeaza asa . Deci tot la primarie o rezolv . Pot sa solicit scoaterea de pe rol a masinii , dar impozitul sa fie in compensare cu cel al masinii care o am in prezent inregistrata la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto....... catalinuxxl catalinuxxl Va salut . Am vandut o masina in anul 2007 cu act de vanzare cumparare si a doua zi am aliberat de la primarie certificatul fiscal pt aceasta . In anul ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina - cum o radiez? tavala tavala Am vandut in 2008 o dacie 1310.m-am intalnit cu cumparatorul ne-am inteles la pret iar eu am facut greseala sa ii inmanez talonul si cartea masini,asta se ... (vezi toată discuția)