Pe 15 aprilie implineste copilul 2 ani si se pare ca imi expira concediul de maternitate si nu o sa mai primesc indemnizatia. Sunt profesoara si nu stiu ce scoala ar avea locuri disponibile acum in aprilie dar as putea sa-mi caut loc de munca sau ce ar trebui sa beneficiez de somaj ?
Pot fi angajata in alt domeniu pana la examenul de titularizare ? Conteaza undeva pe cartea de munca lucrurile astea ?
Dupa terminarea CCC va puteti angaja in alta parte ...
Pentru somaj ne trebuie sa ne spuneti daca a incetat raportul de munca si cum ? .. intrucat exista un termen pentru depunerea actelor la somaj (maxim 12 luni de la data incetarii raportului de munca).
art.38 din Legea nr.76/2002 :
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
1.Fiind vorba despre invatamant ,si specificand ca nu ati fost titulara pe post ,cim ul dvs. era unul determinat,pt. anul scolar 1 septembrie 2009-31 august 2010,deci cim ul a incetat de drept cu art.56(i) la data de 31 august 2010,chiar daca va aflati in ccc la acea data.(art.49(c)Codul Muncii-(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.)
Cum la 31 august 2011 s-au implinit 12 luni de la incetarea raportului de munca,nu mai puteti beneficia de somaj la aceasta data.
2.Va puteti cauta un job din orice alt domeniu in cf. cu pregatirea dvs,pana va veti titulariza in invatamant.Singurul "inconvenient" ar fi acela ca perioada astfel lucrata nu va fi luata in calculul vechimii efective in invatamant,care sta la baza incadrarii in transele de vechime .
Somaj
ContSters171864
am o întrebare în legătură cu indemnizaţia de şomaj....am fost profesoară la o şcoală genarală timp de un an şi ceva, după care am intrat în ... (vezi toată discuția)