avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua

doresc sa fac partajul cu fostul sot, si in timpul casatoriei am cumparat un apartament in constanta si el a facut o firma ca asociat unic si are un service de masini

in afara de apartament putem imparti si firma cu serviceul sau e doar al lui
banii pentru capital social si cumparare service pe firma sunt bani ''bun comun''?
multumesc
În practică observăm urmă­toa­re­le situaţii:
(i) doar unul dintre soţi deţine părţi sociale/acţiuni într-o anumită societate comercială.
De regulă, aceste părţi sociale vor fi evaluate în cadrul procesului de partaj pentru a se stabili valoarea lor reală, urmând ca părţile sociale/ac­ţiu­nile să-i fie atribuite soţului titular, cu obligarea acestuia la plata unei sulte către soţul celălalt, conform co­tei de contribuţie stabilite, sau atri­bui­rea către soţul celălalt a altor bu­nuri comune în com­pen­saţie.
Deci doar părţile sociale pot fi supuse partajului şi atribuite unuia dintre soţi. Bunurile efective aflate în patrimoniul firmei nu pot fi îm­părţite la divorţ. Sunt multe situaţii în care soţii îşi cumpără maşini sau chiar imobile pe firmă. Avocatul Silvia Popa spune că „bunurile care se află în proprietatea unei societăţi comerciale deţinute de soţi nu sunt supuse partajului, acestea nefiind proprietatea soţilor. Bunurile rămân ale societăţii, urmând ca gestionarea lor să fie făcută cu respectarea dreptului comercial şi a regulilor socie­ta­re aplicabile

Sursa :[ link extern ]
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj rbk rbk Va rog sa imi spuneti daca la un divort dupa o casnicie de 30de ani, partajul include si bunurile dintr-un srl in care administrator unic este unul din soti, ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Neavizat Neavizat Profitul declarat, pe perioada casatoriei, al unui SRL al carui administrator si singur angajat este fostul sot face parte din bunurile supuse partajului??? (vezi toată discuția)
Se poate sau nu? vicar vicar Buna ziua, intrebarea este simpla: in timpul casatoriei socrii mei au decedat,sotul cu sora lui fac succesiunea. La partaj pot cere o cota parte din ... (vezi toată discuția)