avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Va rog sa imi spuneti daca la un divort dupa o casnicie de 30de ani, partajul include si bunurile dintr-un srl in care administrator unic este unul din soti, firma inffintata dupa casatorie si cu o vechime de 15ani
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 13:07, 9 Februarie 2016
Partajul dupa divort se face asupra tuturor bunurilor mobile (inclusiv valori mobiliare - actiuni, parti sociale) si imobile care au constituit patrimoniul (averea) comun al sotilor strict in perioada casatoriei lor (se exclud bunurile proprietatea personala a fiecaruia dintre soti dobandite inainte de data casatoriei si bunurile realizate/dobandite dupa data desfacerii casatoriei).
Bunurile care se află în proprietatea unei societăţi comerciale deţinute de soţi nu sunt supuse partajului, acestea nefiind proprietatea soţilor, ci a societăţii.
Insa, în cazul în care doar unul dintre soţi deţine părţi sociale într-o societate comercială, "aceste părţi sociale vor fi evaluate în cadrul procesului de partaj pentru a se stabili valoarea lor reală, urmând ca părţile sociale/acţiunile să-i fie atribuite soţului titular, cu obligarea acestuia la plata unei sulte către soţul celălalt"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj claudia_pop79 claudia_pop79 buna ziua doresc sa fac partajul cu fostul sot, si in timpul casatoriei am cumparat un apartament in constanta si el a facut o firma ca asociat unic si are ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)