avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa , dol ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa , dol ?

Acum 2 ani am cumparat o masina de la cineva care se ocupa cu masini stricate aduse de dincolo , le carpeste si le repara ieftin iar apoi le vinde..normal , asta am aflat ulterior. dupa ce am cumparat un autoturism de la el , mai multi prieteni care s-au dovedit a fi cunostinte comune mi-au spus ca masina achizitionata era accidentata in ultimul hal si se mirau cum a reusit sa o repare . Nu am bagat de seama , dar in timp probleme au inceput sa apara si acum tot la cateva luni am cate o problema cu masina , de obicei fac reparatii in val de 400 de euro la 4-5 luni , avand in vedere ca masina am luat`o cu aprox 7000 euro .
As sa intentez ceva actiune impotriva acestui individ? macar pentru dol .. sau orice altceva? Si daca as incerca ce sanse as avea de castig?
Din relatarea dvs. reiese ca bunul cumparat s-a dovedit a avea unele vicii ascunse, adica vicii pe care dvs. nu le-ati putut contata la data achizitionarii bunului, ci doar in urma folosintei bunului.
Ca urmare ,ar trebui sa promovati o actiune in raspundere pentru vicii impotriva vanzatorului, si sa solicitati, fie rezolutiunea contractului , fie o reducere de pret.
Va multumesc pt raspuns . dar ce sanse as avea sa castig in caz ca as intenta aceasta actiune ?
Sansele depind de ceea ce va dovedi raportul de expertiza, fiindca ar trebui efectuata o expertiza tehnica a autoturismului si , desigur, veti prezenta si dovada nenumaratelor repararatii, ar trebui sa aduceti ca martori si persoanele care v-au relatat despre faptul ca masina fusese implicata intr-un accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt fericitul câștigător al unei țepe de 17.000 de euro după achiziționarea unui autoturism în vara trecută. mă puteți ajuta cu niște sfaturi? alecsitu alecsitu Buna ziua, Dupa cum spune si titlu sunt fericitul castigator a unei tepe de 17.000 de euro dupa achizitionarea unui autoturism in vara trecuta a anului ... (vezi toată discuția)
Autoturism cu vicii ascunse catalin198624 catalin198624 as dori sa stiu si eu daca se mai poate face ceva in cazul in care am cumparat o masina acum 2 luni si la o experiza dupa o luna sa dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de vanzare-cumparare bunuri goldfish goldfish societatea mea a achizitionat o masina de la un dealer, macine care s-a defectat la 5 luni de la cumparare. au incercat sa-i repare franele si tot degeaba. ... (vezi toată discuția)