avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de aducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de aducere

in data de 3 aprilie am avut un proces penal,am cerut amanarea procesului,cerand timp pentru pregatirea apararii
procesul a fost amanat dar s a emis un mandat de aducere pt urmatorul termen?
de ce? am colaborat cu politia.....nu numai simplu nu m am dus la proces ci am cerut amanarea....de ce n au trimis pur si simplu o citatie? voi fi dus de catre politisti la urmatorul termen? asta nu devantajeaza pe mine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:50, 15 Aprilie 2012
Daca ati fost citat cu mandat inseamna ca in ziua cand va trebui sa va prezentati, un politist va veni la domiciliul dvs si va va insoti pana la instanta. Nu exista niciun fel de repercursiuni impotriva dvs, nici faptul ca veti fi insotit de politist nu va afecteaza cata vreme de bună-voie acceptati sa va prezentati la instanta. De obicei se dispune citarea cu mandat ca masura de accelerare a procesului prin asigurarea prezentei inculpatului la termenul de judecata.
eu am primit o simpla citatie....am studiat dosarul si acolo am vazut ca au emis mandat de aducere
SI un prieten a primit asa.Dar a plecat devreme de acasa, nu a vrut sa fie vazut de vecini cum este escortat de jandarmi.Puteti face la fel, mergeti la o cafea sau ceva si apoi la proces.
Sunt situatii in care politia vorbeste cu omul mai inainte si il intreaba daca merge singur la proces sau va fi adus.
Politia nu prea are chef sa aduca oamenii.

In cazul dvs. insa este posibil sa se execute mandatul...
locuiesc in sat,cunosc politistul,probabil va suna......sau vin jandarmii?

Alte discuții în legătură

Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere - limitele aplicarii aricici aricici In cadrul executarii unui mandat de aducere a unui martor intr-un proces penal, cei ce executa mandatul pot intra in domiciliul martorului daca acesta refuza ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o talharie care nu a avut loc ionescubbm ionescubbm O cunostinta foarte buna este plecata in strainatate de aproximativ noua luni. Inaite de a plecaa i-am facut carte de identitate pe adresa mea.Dupa aprotimativ ... (vezi toată discuția)