avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoane imputernicite SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoane imputernicite SA

Buna ziua,

In certificatul constatator emis de ORC apare la persoane imputernicite:
1. X, calitate: director general unic, functie: director general
2. Y, calitate: administrator, functie: presedinte consiliu de administratie
3. Z, calitate: administrator, functie: membru consiliu de administratie.

X membru CA si director general, Z membru CA si Y presedinte.

Intrebarea mea este: in cazul in care SA-ul doreste semnarea unui contract de credit oricare dintre aceste persoane ar putea semna in baza certificatului constatator?

Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:34, 12 Aprilie 2012
Da. cu conditia sa aiba in atributii conform actului constitutiv sau hotararii AGA sau a hotararii Consiliului de administratie.
Semneaza numai in baza puterilor care le-au fost conferite prin actul constitutiv. Pentru anumite aspecte specifice, adunarea generala poate imputernici o persoana din conducerea societatii sa semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv sa ContSters22096 ContSters22096 cum se modifica actul constitutiv intr-un SA? se poate ca actionarii (persoane juridice straine) sa imputerniceasca cate o persoana fizica romana pentru orice ... (vezi toată discuția)