avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de incuviintare a executarii silite admisa, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de incuviintare a executarii silite admisa, recurs impotriva hotararii instantei

Buna ziua,

Apalez din nou la Dvs
. Sotul meu a dat in judecata vechiul angajator pentru neplata drepturilor banesti. Angajatorul recunoaste ca datoreaza, astfel sotul meu castiga in instatnta ( angajatorul trebuind sa plateasca si cheltuielile de judecata ) . Acest lucru s-a intamplat inca la sfarsitul anului trecut. Am fost sfatuiti sa facem procedual, sa urmam mai multi pasi .... de instiintare , cerere etc. catre angajator pentru plata acestor drepturi. Nu am primit nici un raspuns astfel am cerut in instanta incuviintarea executarii silite. Instanta a admis cererea. A aparut si pe portalul Tribunalului din Maramures avand rezolutia de "admis ", verificat de mine in data de 4 aprilie. Azi cand vroiam sa mai verific inca odata , nu mai apare nici macar numarului dosarului , nici la sotul meu nici la parat ( angajator ) ci am gasit ( presupun ca e vorba de aceasta executare silita pe care l-am cerut noi ...) ca in data de 11.04. 2012 apare un dosar depus la "Litigii cu profesionistii " , de contestatie la executare cu mentiunea " Revizuire - Recurs ", cu un termen de judecata 25.05.2012.
Intrebarea mea este : Ce trebuie totusi sa facem (ca imediat de un an de cand am inceput demersurile) ca sa putem recupera drepturile banesti de la angajator avand in vedere ca, chiar angajatorul a recunoscut in scris ca ne datoreaza acesti bani?

PS. Bancile si alte institutii ale statului recurg la executari silite foarte rapide, cum se poate ca noi simplii angajati sa nu reusim dupa aproape un an sa ne recuperam salariile pe care chiar angajatorul recunoaste ca ne datoreaza ...?

Va rog din suflat daca puteti sa-mi spuneti cum sa procedam mai departe !
Va multumesc!
Nu ati putut din cauza ca nu ati vrut.
Luati sentinta investita si mergeti cu aceasta la un executor judecatoresc.
Problema e daca angajatorul e solvabil.
Angajatorul a facut recurs la cererea de investire cu formula executorie, trebuie sa asteptati decizia instantei si daca mai e vreun termen sa va prezentati si sa va aparati drepturile
Angajatorul este solvabil!
Am fost la un executor judecatoresc! Am si platit o taxa de 400 de lei .... si cu atat am ramas !
Pe ce baza tribunalul a admis revizuirea incuviintarii executarii silite ( daca tot tribunalul l-a admis odata ) ?
Acestea sunt niste lucruri pe care noi cei fara pregatire in domeniu nu il putem intelege !
Am pers pe toate caile legale posibile si ..... ni se spune ca nu am vrut .... :( ?!


Pt Alex_ Muntean

Va multumesc pentru raspuns !
Avocatul nostru se va prezenta la acest nou termen impreuna cu noi si e normal ca ne vom sustine punctul de vedere.
Putem sa contestam aceasta cerere de revizuire a incuvintarii executarii silite ? Exista vre-un termen pentru acesta ?
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Termenul de recurs este in general de 15 zile de la comunicare si nu il puteti contesta, este dreptul partii care la cerut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita erhabe erhabe Buna seara Am o problema legata de un anume executor judecatoresc care a pus sechestru pe o garsoniera pe care o detin pentru a nu o putea vinde.Asta desi ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare diferente salariale ? oanaportar oanaportar La data de 27.02.2013, Tribunalul a dat castig de cauza unui salariat care a facut Contestatie la Decizia de angajare in ce priveste stabilirea unui ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta,rejudecare fond doinacta doinacta Buna seara, Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu ... (vezi toată discuția)