avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertizare in scris!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertizare in scris!

Astazi seful de departament a venit la mine sa i-mi spuna ca directorul de personal a spus sa imi dea avertizare in scris pentru ca am intrebat la personal de ce ne intarzie salariul in fiecare luna.

Ce legalitate are actiunea aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 25 Aprilie 2012
Raspunderea disciplinara este prevazuta in art.248-252.
Pentru o sanctiune cu "Avertismentul scris" prevazuta la art.248 alin.1 lit.a nu este necesara cercetarea disciplinara (art.251 alin.1).
Sanctiunea acordata pentru faptul ca "am intrebat la personal de ce ne intarzie salariul in fiecare luna" nu are temei legal deoarece nu ati comis o abatere disciplinare.
Dar daca sanctiunea va este aplicata pentru ca ati parasit locul pentru a merge la serv. Personal, atunci ea este legala deoarece avem de aface cu o abatere disciplinara de la disciplina muncii, parasirea locului de munca fara incuviintarea conducatorului direct.


Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este legala sanctiunea avertismentului daca exista si o decizie in acest sens ... avertismentul se da fara a fi obligatorie cercetarea prealabila disciplinara, conform art.252 alin.1 C.mun ...
Am fost trimis la personal de catre seful de departament. Nu am fost eu de capul meu.
Chiar daca ati fost trimis sau daca va duceati din proprie initiativa nu se justifica aceasta sanctiune .... d.p.d.v. legal acest fapt nu constituie abatere disciplinara si , prin urmare, nu poate fi sanctionata.
Multumesc de raspuns. Ma gandeam si eu ca nu are cum sa fie o abatere disciplinara faptul ca am intrebat de intarzierea de salar, dar am vrut parerea unur specialisti in domeniu.

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Codul muncii - aplicarea sanctiunii avertismentului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara. Va rog spuneti-mi daca un avertisment scris se poate da fara nici o actiune in prealabil, scrie doar ca se autosesizeaza seful ierarhic superior; ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu avertisment scris gina68 gina68 Care este prevederea legala care spune ca sanctiunea disciplinara cu avertisment scris se poate da fara cercetare disciplinara? Multumesc. (vezi toată discuția)