avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune cu avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune cu avertisment scris

Care este prevederea legala care spune ca sanctiunea disciplinara cu avertisment scris se poate da fara cercetare disciplinara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 29 Iulie 2016
Codul muncii

Articolul 251
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nicio măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Articolul 248
(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
O completare :

Prevederile de mai sus sunt aplicabile numai in cazul sectorului privat si personalului contractual din sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Codul muncii - aplicarea sanctiunii avertismentului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara. Va rog spuneti-mi daca un avertisment scris se poate da fara nici o actiune in prealabil, scrie doar ca se autosesizeaza seful ierarhic superior; ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pentru absente nemotivate laura-jurist laura-jurist Buna ziua Se poate dispune desfacere CIM pentru absente nemotivate mai mari de 5 zile consecutive de la locul de munca FARA cercetare ... (vezi toată discuția)