avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutati-ma!

Buna! In aprilie am imprumutat unui prieten suma de 4500 de euro, cu promisiunea ca mi-i inapoiaza in cateva saptamani...mentionez ca am transferat banii in contul lui si ca am op-urile de plata.
Ce trebuie sa fac? Trebuie sa merg la politie, sau cum se procedeaza?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:58, 3 Decembrie 2008
In opinia mea, mai degraba mergeti in civil decat in penal.
Da, asa cum a aratat si Gabri mai sus nu are niciun sens sa mergeti in penal.E pierdere de timp dar puteti incerca sa faceti o plangere la politie intrucat e posibil sa se sperie si sa va restituie banii.
Daca nu ii restituie trebuie sa il dati in judecata civila si o sa va cam coste taxa de timbru si avocatul daca va angajati.
sa scriu cu litere mici:sal again,imprumutul sumelor are corespondent infractiunea de abuz de incredere,dar in practica judiciara competenta in solutionare este instanta civila,daca face/ti plingere pe penal nu o sa aveti sanse de cistig si o sa primeasca un frumos nup din partea procurorului.sfatul meu sesiyati instanta civila!!!=D>=D>=D>
Da, se va da NUP.
Dar incercarea de a-l speria poate da roade.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca este inselaciune sau nu.... stefan_constanta stefan_constanta s-a spart vibrochenul la un motor de masina renault master 2004 si nu am gasit vibrochen singur decit motorul cu tot, acesta gasindul la o firma din comuna ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani împrumutați allexandra1911 allexandra1911 Buna ziua! Acum 5-6 luni am imprumutat cu bani un prieten ,treptat, astfel incat am ajuns la suma de 1000 lei (de ex: azi 100 lei; saptamana viitoare 200, ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial inchiriat-chiriasul refuza sa plateasca chiria hambra hambra Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. Chiriasul refuza sa plateasca chiria invocand anumite motive. De cand a inchiriat spatiul ( aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)