avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu un card de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu un card de credit

Buna ziua, am si eu o problema cu un card de credit. Il am datorita unei achizitii de la o firma de electronice, electrocasnice etc.
Dupa ce am cumparat in rate un frigider si un televizor mi s-a facut un card de credit. Am scos de pe el suma totala de 743.6 ron in cateva randuri. La aceasta suma s-au adaugat taxe , dobanzi, comisioane in valoare de 5444.24 ron, eu achitand lunar suma minima de plata, ce-i drept cu intarziere de cateva zile dar nu tot timpul. La inceput am avut o penalizare de 30 de ron pe luna pentru intarziere dar din luna 02. 2009, penalizarile s-au ridicat la 45 ron pe luna, eu nefiind anuntat. Dobanda a crescut de la 26 % la 32 % tot fara nici un anunt. Acum suma mea de plata se ridica la 8079.68 ron. M-i se aplica si o taxa de intretinere card, dar eu nu am primit din 2010 un card valid de cand a expirat ultimul. Va rog daca poate cineva sa-mi spuna ce trebuie sa fac ca sa-i dau in judecata. Va multumesc.

[Editat - pe forum nu este permisa postarea numelor de persoane fizice sau juridice. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:09, 12 Aprilie 2012
Verificati in contractul pe care l-ati incheiat cu banca daca au dreptul sa majoreze dobanda si in ce mod sunt obligati cu privire la notificarea dvs. asupra acestei problematici. In privinta comisioanelor si dobanzilor penalizatoare nu puteti face decat o verificare a corectitudinii acestora si in cazul in care constatati ca nu sunt calculate corect sa contestati acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...retail au taxe si comisioane legale? magureanu_77 magureanu_77 Am facut o plingere la OPC impotriva unei institutii nonbancara.....este ilegal tot ce se intimpla acolo sau o fi responsabil cineva de sus de la .....EU NU ... (vezi toată discuția)
Card credit-datorie ce n-o recunosc mirela01 mirela01 Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele: In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru ... (vezi toată discuția)
Credit sau camatarie? mariuspity mariuspity in anul 2006,am cumparat de la [magazin] ,produse electrocasnice, printr-un credit pe 5 ani la [sc nebancare] ,care mi-a emis un card limitat cu un credit de ... (vezi toată discuția)