avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit sau camatarie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit sau camatarie?

in anul 2006,am cumparat de la [magazin] ,produse electrocasnice, printr-un credit pe 5 ani la [sc nebancare] ,care mi-a emis un card limitat cu un credit de 700 ron.ceea ce nu inteleg la acest card este faptul ca daca faci o retragere si ii depui la loc si daca mai ai nevoie de bani sa platesti si folosesti din nou cardul dar nu mai depui la loc banii si ramai sa platesti prin rate ,ti-se imputa si ceea ce ai retras si ai depus la loc .adica in loc sa platesti doar dobanda la creditul limita care a fost initial cel de 700 ron ,platesti dobanda la 1400 ron (adica creditul initial de pe card+cei 700 ron care i-ai retras si i-ai depus la loc)+700 ron banii care i-ai folosit a doua oara ,adica in total 2100 ron .asa ca va rog daca este cineva care poate sa ma ajute in acest sens cu un raspuns sau poate exista vreo persoana care a actionat in instanta ,sa-mi trimita un raspuns ,ceva ,orice poate fi util.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 14:48, 16 Ianuarie 2012
Cereti o situatie si explicatii de la respectiva societate. Nu ati avut atasat cardului.. un soi de contract.. in care sa aveti conditii, cata dobanda.. cum platiti, data scadenta.. de-astea ?

Bineinteles ca am cerut explicatii si chiar am facut plangere catre OPC ,iar in urma plangerii mele, mi-au redus suma cu 830 ron si au spus ca ,contractul este corect incheiat dar,tot nu pot intelege cum ar fi daca eu (banca de exemplu), iti imprumut 700 de ron ,mi-i dai inapoi si apoi imi ceri din nou imprumut 700 ron si apoi eu iti spun ca ai sa-mi dai 1400 ron inapoi(700 de prima data +700 a doua oara)+ dobanda aferenta,asta nu inteleg eu si asta nu inseamna ca OPC este mana in mana cu banca respectiva .
Daca aveti un contract incheiat.. raspunsul e in el. Conteaza, cand ati luat aia 700 initial.. cand i-ati dat inapoi, daca ati respectat acele termene de scadenta. Conteaza si ce comisioane au, ce dobanda si cum se calculeaza, ce penalizari sunt in caz de intarziere si cum sunt calculate.
Daca ati obtinut o reducere de 830 lei, inseamna ca intr-adevar, nu au fost corecti la calcul.
Opc-ul n-are interes sa fie de partea bancii.
trebuie sa vedeti exact ce prevede contractul, care este dobanda anuala efectiva, sunt societati financiare nebancare care percep o dobanda care incepe de la 90%, deci mare atentie la ceea ce ati semnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale ioana.dumi ioana.dumi mama mea a primit de la o banca acum 4 ani un card de credit care avea 4000 ron pe el.sa folosit de acea suma si plateste lunar 150 ron.intrebarea este cand va ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgentă de 420 de lei pe care îi pot obține doar de la un ifn. am găsit o ofertă-promoție conform căreia primul credit vine cu 0 costuri și 0 dobânzi, oare chiar o fi adevărat? Andrtext Andrtext Salutare am o nelamurire in legatura cu un IFN poate cineva e in masura sa ma ajute ideea e ca as avea nevoie urgent de o suma de 420 lei pe care nu o pot ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu de catre banca abuziv. bobuscristian bobuscristian Buna ziua . Ieri 03.06.2016 in jurul orei 13.30 m-i sa virat salariu pe contul curent de salariu BRD ,seara la 23.30 cind am iesit de la munca am mers la ... (vezi toată discuția)