avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont

buna seara.ce pot sa fac in cazul in care urmeaza sa mi se puna poprire pe salar,si persoane din conducerea firmei unde lucrez m-au amenintat ca pot fii data afara din cauza asta,si ca nici o firma nu plateste datoriile angajatilor ei?au dreptul sa ma dea afara?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:53, 12 Aprilie 2012
nu se poate concedia un salariat din aceasta cauza.
in al doilea rind, nu firma plateste datoriile salariatului. acestea se achita din salariul angajatului (1/3) si nu din fondurile proprii firmei. angajatorul nu face decit sa achite 1/3 din salariul in alt cont decit cel al salariatului insa nu plateste nici macar 1 ban din fonduri proprii.
dar daca nu o face, creditorul poate valida poprirea si firma va deveni debitor direct al creditorului :)
sa inteleg ca oarecum trebuie sa accepte situatia?ar fii o problema ca incasez banii cash?
atit timp cit angajatorul va primi poprirea si devine tert poprit nu conteaza cum primiti banii, ei vor fi obligati sa va retina 1/3 din salariu si sa-l achite executorului. veti primi restul de 2/3 in ocntul dvs sau cash, depinde cum ati agreat cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva prepelita mariana prepelita mariana va rog ajutati-ma unde trebuie sa mai merg am fost la banca si de acolo mi-au spus ca dupa ce achit tot creditul adica 32000 lei mai pot sa primesc salariu ... (vezi toată discuția)