avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... C.I. pe baza de Comodat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

C.I. pe baza de Comodat

Este posibil sa imi fac buletin la o adresa in baza unui contract de comodat? Contractul de comodat trebuie incheiat la notar? Unde se declara acesta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 12 Aprilie 2012
nu este nevoie de comodat insa aveti nevoie de acordul proprietarului in forma autentica sau dat in fata functionarului de la biroul de evidenta a populatiei.
Contractul de comodat sub semnatura privata face parte din actele cu care se poate face dovada adresei de domiciliu.

Aveti aici un model de contract de comodat pe care il puteti adapta:
[ link extern ]

Completare
In cazul in care proprietarul e de acord sa incheiati contract de comodat, nu este necesara prezenta dumnealui la Evidenta Persoanelor in momentul in care depuneti actele. In caz contrar, se aplica ce a spus @matahachiro.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
Contract de comodat reprezinta de fapt acel acord al proprietarului.
Prezenta proprietarul la politie si semnarea acelui acord reprezinta tot comodat.
Daca primeste chirie se numeste contract de inchiriere.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
@avocat_lascoschi

Acceptul dat in fata lucratorului nu tine loc de obligatiile care pot fi stabilite printr-un contract.

In contractul pe care l-am dat ca exemplu erau specificate niste obligatii minime ale ambilor:
COMODANTul se obliga:
- sa predea imobilul comodatarului;
- sa asigure comodatarului folosinta pasnica si utila a imobilului, netulburand-o prin fapte proprii;
COMODATARUL se obliga:
- sa ingrijeasca de imobilul imprumutat intocmai ca un bun proprietar;
- sa nu aduca modificari imobilului fara acordul COMODANTILOR
- sa achite la termen costurile locative (facturile furnizorilor de servicii: telefon,energie electrica, cabluTV, intretinere, etc.), comodatarul putand incheia in nume propriu contracte cu furnizorii.

Nu mi se pare acelasi lucru. Iar de chirie zic eu c-ar subinteles ca nu se pune problema.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat radubr radubr Doresc un model de contract de comodat pentru o camera-necesara ca sediu unui pfa- din apartamentul pe care detin impreuna cu sotia. Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)