avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru CCC?

Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri:
1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane acelasi plafon maxim de 1200 lei pt 2 ani sau se revine la varianta initiala de 85%, maxim 3400 lei pt 2 ani?
2. Daca eu termin cele 126 zile pe 15 iunie si depun dosarul de indemnizatie la sf lunii mai, iar legea intra in vigoare dupa acest moment, eu beneficiez de ea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 15:16, 31 Octombrie 2012
Facetri o confuzie ... Constitutia prevede la art.15 alin.2 : Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

Asadar , retroactivitatea priveste numai legile penale sau contraventionale mai favorabile, nu si alte tipuri de lege..

Situatia aplicabila tuturor este modificarea cuantumului indemnizatiei de la 75% la 85% asa cum se zvoneste ...
Si modificarea procentului se va aplica la toata lumea (si celor care sunt deja in plata indemnizatiei)? Ati auzit daca se va modifica si plafonul maxim?
Buna ziua! Sunt mamica in concediu crestere copil pana in sept 2012, iar in luna decembrie trebuie sa nasc a doua oara. As vrea sa stiu din ce bani se va calcula indemnizatia pentru al doilea copil??? din ultimele 12 luni, respectiv indemnizatie si concediu medical de pana la data nasterii? sau cum? multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
crisralu, utilizator
1. In luna septembrie 2012 faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Apoi intrati in concediu de maternitate si apoi in concediu crestere copil (CCC).

3. - Pentru CCC2 indemnizatia este de 75% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- In aceste venituri nete intra si indemnizatia pentru CCC1 si indemnizatiile pentru concedii medicale sau pentru concediul de maternitate.
Multumesc frumos! Mi-ati fost de mare ajutor! Cu rugamintea sa ne informati si pe noi viitoarele mamici daca se revine iar la legea veche si conditiile..... Inca o data multumi frumos.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al doilea copil carmen_madirjac carmen_madirjac Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am nascut primul copil pe 3.09.2010 si din ianuarie 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil melcsy melcsy Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare. Sunt in concediu de crestere copil cu primul copil din 25.03.2011. Intre timp am nascut si pe al doilea copil in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)