avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa nationalizata

Buna ziua,
O intrebare legata de casele nationalizate de la tara. Parintii mei locuiesc intr-o casa nationalizata in Com. Posesti jud. Prahova. Casa a apartinut unei matuse inainte de revolutie, si cum nu avea dreptul sa aibe 2 proprietati a fost despagubita atunci iar casa trecuta in proprietatea statului. Parintii locuiesc in acea casa de mai bine de 16 ani,platind chiria aferenta. Intrebarea este daca si cum as putea cumpara de la stat aceasta casa pentru parintii mei. Primaria a trimis in repetate randuri somatii catre matusa mea sa se decida daca vrea sa cumpere casa sau sa renunte insa refuza sa faca orice declaratie. Exista vreo procedura legala in urma careia sa pot achizitiona casa? Multumesc

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! Revin cu o problema mai veche asupra careia nu am fost lamurita pe deplin deoarece am obtinut numai pareri contradictorii. Situatia e asa: Unchiul ... (vezi toată discuția)
Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)