avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte partaj in neregula descoperite la vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte partaj in neregula descoperite la vanzare

Vreau sa cumpar o bucata de pamant de la bunicul meu. Acesta in 1998 a impartit (partaj voluntar) cu fratele sau o parcela de pamant in 2 loturi: Lot 1 pentru frate, Lot 2 pentru sine. Fratele a impartit (vandut) Lot 1 la cei 3 copii ai sai, doar o parcela avand acces la drum.
Sa revin la mine... Am adus inginerul, a masurat Lot 2 cat si bucata ce o doresc din Lot 2, iar cand a venit schita de la cadastru am constatat, inlcusiv bunicul, ca fratele trasese drum (din cel principal) si pentru celelalte 2 parcele, pe Lot 2 (cel al bunicului). Drumul este in acelasi timp pe bucata ce mi-ar fi vanduta mie.
In plus, am constatat ca schita de la partajul celor 2 are inclusa si o parcela a unui vecin ca facand parte integranta a suprafetei de impartit; actul de partaj voluntar nu reflecta suprafetele asa cum au fost impartite intre cei 2 pe schita.
Mentiune: Singurele acte pe care bunicul le are pe Lot 2 sunt schita si actul de partaj voluntar.

Ce-i de facut?

Multumesc pentru rabdarea de a citi, cat si pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
geo125879, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:40, 13 Aprilie 2012
Trebuie formulata o actiune in justitie pentru anularea actului de partaj voluntar si a actelor subsecvente prin care fratele bunicului a vandut, impreuna cu un capat de cerere pentru (re)partajarea terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar -schita aferenta eronata cvisa cvisa In anul1993 am facut un partaj voluntar cu fratii mei la Notariatul de Stat.Trei loturi de teren cu deschiderea la strada.Unul dintre frati a vandut ... (vezi toată discuția)
Carte funciara -drum de acces Alina Alina Alina Alina Avem urmatoarea speta la care nu stim cum sa-i dam de capat. este vorba de o parcela de pamant mostenita de la bunica de catre copii acestia dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)