avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CARTE FUNCIARA -DRUM DE ACCES
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CARTE FUNCIARA -DRUM DE ACCES

Avem urmatoarea speta la care nu stim cum sa-i dam de capat.
este vorba de o parcela de pamant mostenita de la bunica de catre copii acestia dupa cum urmeaza: Parcela a fost impartita in 6 bucati din care:
A aprimit prima bucata
B- a doua bucata
C- a treia bucata
A - a patra bucata
B - a cincea bucata
C- a sasea bucata
Fiecare a primit 2 parcele din bucata mare si s-au facut 3 certificate de mostenitor si 3 cadastre pt A,B,C,unde cele 2 bucati ale ficaruia s-au unit in acte dar faptic ele sunt asa cum le-am prezentat mai sus.

Intre timp unul dintre mostenitori (C) moare. C - a fost casatorit . in urma casatoriei au rezultat 2 copii. care au construit pe a treia bucata o casa

Terenul este lung de 3 km si lat de 1km. impartirea s-a facut de a latul adica fiecare vine unul dupa altul. si nu unul langa altul.

pentru a avea acces fiecare la parcela lui s-a lasat drum de acces de 3 km de a lungul intr-o parte a terenului.
In momentul de fata B vrea sa-si construiasca si el o casa pe a doua bucata.
Pentru a obtine autorizatie primaria le cere la toti sa faca cadastru la drumul de acces. Mostenitorii lui C nu au dezbatut succesiunea.
Este obligatoriu sa dezbata mostenirea pt a face cadastru?
Este necesar sa faca cadastru la drumul de acces atat timp cat acesta este specificat in actele initiale si in cadastru facut la aceste acte?

Multumesc mult !
As avea nevoie mare de ajutor Sunt bagata un pic in ceata si nu prea stiu ce sa fac?#-o

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:57, 7 Septembrie 2009
buna ziua!
as vrea sa va intreb daca terenul s-a partajat? sau doar exista un proiect in acest sens?
in cazul in care nu s-a facut actul de dezmembreare, urmat de actul de partaj voluntar atunci acesta este primul pas-trebuie sa aveti o documentatie pe intreg terenul, iar ulterior sa faceti propunerea de dezmembrare in 7 loturi, din care unul va fi drumul de acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces indiviziune teren anadobrescu anadobrescu Doresc sa cumpar un teren care se afla in sector 6, teren de 290 mp, cu deschidere de 16 m. In spatele acestui teren se mai afla o parcela, ( lata de 6m ... (vezi toată discuția)
acte partaj in neregula descoperite la vanzare geo125879 geo125879 Vreau sa cumpar o bucata de pamant de la bunicul meu. Acesta in 1998 a impartit (partaj voluntar) cu fratele sau o parcela de pamant in 2 loturi: Lot 1 pentru ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral + semnatura falsificata pe actul de buna vecinatate webberas webberas Buna tuturor, stiu ca veti avea un pic de citit dar va rog sa aveti rabdare :) Prezentarea datelor: Acum multi ani a decedat bunica, avand ca mostenitori ... (vezi toată discuția)