In anul1993 am facut un partaj voluntar cu fratii mei la Notariatul de Stat.Trei loturi de teren cu deschiderea la strada.Unul dintre frati a vandut imediat-1993, ce a obtinut actele de partaj, al doilea in 2007. In anul 1993 am inceput sa am probleme( m-a lovit si am avut 59 de zile medicale) referitor la granituire cu cumparatorul,s-a ajuns in instanta si timp de 7 ani ne-am judecat.Ulterior am ajuns la o intelegere, iar el a vandut lotul si s-au succedat mai multi cumparatori. Cu cel de al doilea am reusit sa fac granituirea in instanata si s-a dovedit de catre expertul desemnat ca: schita nu respecta contractul de partaj voluntar( suprafetele fiind mai mare pe schita decat in realitate), dimensiunile terenului necoroborandu-se cu situatia din teren, iar la stbilirea loturilor nu s-a tinut cont nici de existenta contructiilor existente si nici de modul cum erau detinute, acestea nefiind reprezentate in plan desi existau pe teren la acea data.
In acesta situatie pot da in judecata statul roman? Cum ar trebui sa procedez
Greseala provine inca de la partajul voluntar efectuat intre frati. Pe ce motiv sa dati statul in judecata ?
Trebuia sa faceti documentatia cadastrala si daca se ridicau probleme sa le solutionati fata de toate aspectele. Mai ales ca ati avut o actiune in instanta, actiune care trebuia sa cuprinda toate problemele pe care le doreati a fi solutionate.
Puteti ajunge la o intelegere prin mediere, ocazie cu care sa va vedeti cu cei cu care aveti probleme si sa stabiliti de comun acord limitele proprietatilor. Acest acord se va supune instantei pentru consfintire sau notarului care va incheia un act ce va reflecta situatia corecta. Totul pe baza de expertize cadastrale corect intocmite.
Partaj voluntar
MITI78
Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren
amphora
Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)