avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... drept penal--cu ataci la cedo o decizie definitiva
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

drept penal--cu ataci la cedo o decizie definitiva

cum se poate ataca la CEDO o decizie definitiva data de Curtea de Apel militara, asta fiind ultima cale de atac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 14 Aprilie 2012
La CEDO nu se ataca hotararile luate de instantele române, nu este o instanta de apel.

La CEDO va puteti duce daca considerati ca statul român prin institutiile sale judecatoresti v-au incalcat un drept din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si o puteti face după ce ati urmat toate căile de atac nationale si in termen de 6 luni după ce ati epuizat toate caile de atac nationale
CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
Pentru sesizarea Curţii este necesar de a fi respectate anumite condiţii. La CEDO va puteti adresa numai daca va considerat victima a a unei încălcări, din partea statului roman la unul sau mai multoedrepturi enumerate în Convenţie şi protocoalele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces litigii munca ionica1 ionica1 Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)