avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rectificare carte funciara - cauza suspendata. Declar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rectificare carte funciara - cauza suspendata. Declar recurs sau fac cerere de repunere pe rol?

Am in Rectificare o C.F. ,dar care a fost suspendata conf. CV art.244,pct.1.
In instanta mai sunt doua procese: unul pt granituire/revendicare(recurs castigat cu trimitere spre rejudecare),iar in al doilea mi se cer daune cominatorii(disjungere din granituire). Cu Rectificarea CF.(nu respecta situatia reala din teren, iar actele sunt bulversate ), si mai ales cu expertiza topo doresc sa fac proba in ambele procese.
Cum sa procedez : sa declar recurs sau cerere de repunere pe rol?
Sunt in termen de 2 saptamani. Conf carei legi ma pot repune pe rol si sa fac referire la dos. daune cominatorii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:42, 17 Aprilie 2012
In situatia suspendarii conform dispozitiilor art.244 pct.1 C.p.c., nu puteti face cerere de repunere pe rol decat dupa solutionarea irevocabila a pricinii in raport de care s-a dispus suspendarea.
Daca va nemultumeste solutia de suspendare, putati formula recurs pe intreaga perioada cat dureaza suspendarea.
In opinia mea, actiunea in rectificarea cartii funciare este subsecventa actiunii in granituire/revendicare.
Aveţi o acţiune în instanţă de rectificare C.F. Pentru o astfel de acţiune trebuie să îndepliniţi în primul rând, condiţia de "persoană interesată"- respectiv să aveţi calitate procesuală activă. În al 2-lea rând, trebuie să aveţi o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la una din situaţiile prevăzute în art.34 al L.7-1996, Acţiunea în rectificare C.F este în acest caz o acţiune principală, fiind stabilite deja raporturile între d-voastră şi partea cealaltă(sau părţile). În caz că nu aveţi o astfel de hotărâre judecătorească definitivă, va trebui să aşteptaţi hotărârea definitivă a acţiunii de revendicare şi grăniţuire şi apoi va urma acţiunea în rectificare. Doar prin acţiunea în grăniţuire nu se poate face acţiune de rectificare C.F, deoarece prin grăniţuire nu se stabileşte suprafaţa ci se delimitează proprietăţile, ceeace nu are nici o relevanţă în acţiunea de C.F. Faceţi întâi ordine în actele pe care le aveţi şi apoi faceţi acţiunea în rectificare C.F căci registratorul de C.F verifică actele de proprietate, planul cadastral şi nu se uită la gardul dintre proprietăţi. Pe de altă parte, expertiza topo judiciară trebuie vizată de OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de graniturire si revendicare Bundy Bundy Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Granituire/ carte funciara cpaula cpaula Am 2 procese pe rol pt granituire si carte funciara , ca reclamant. Din actele depuse de partea adversa respectiv C.F. si contract de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Procedura de urmat UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL Un vecin a intrat in urma unor masuratori, dar fara vreo hotarare judecatoreasca pe terenul meu cu 300mp. Acest teren al meu neintabulat , figureaza pe harta ... (vezi toată discuția)