Am in Rectificare o C.F. ,dar care a fost suspendata conf. CV art.244,pct.1.
In instanta mai sunt doua procese: unul pt granituire/revendicare(recurs castigat cu trimitere spre rejudecare),iar in al doilea mi se cer daune cominatorii(disjungere din granituire). Cu Rectificarea CF.(nu respecta situatia reala din teren, iar actele sunt bulversate ), si mai ales cu expertiza topo doresc sa fac proba in ambele procese.
Cum sa procedez : sa declar recurs sau cerere de repunere pe rol?
Sunt in termen de 2 saptamani. Conf carei legi ma pot repune pe rol si sa fac referire la dos. daune cominatorii.Multumesc
In situatia suspendarii conform dispozitiilor art.244 pct.1 C.p.c., nu puteti face cerere de repunere pe rol decat dupa solutionarea irevocabila a pricinii in raport de care s-a dispus suspendarea.
Daca va nemultumeste solutia de suspendare, putati formula recurs pe intreaga perioada cat dureaza suspendarea.
In opinia mea, actiunea in rectificarea cartii funciare este subsecventa actiunii in granituire/revendicare.
Aveţi o acţiune în instanţă de rectificare C.F. Pentru o astfel de acţiune trebuie să îndepliniţi în primul rând, condiţia de "persoană interesată"- respectiv să aveţi calitate procesuală activă. În al 2-lea rând, trebuie să aveţi o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la una din situaţiile prevăzute în art.34 al L.7-1996, Acţiunea în rectificare C.F este în acest caz o acţiune principală, fiind stabilite deja raporturile între d-voastră şi partea cealaltă(sau părţile). În caz că nu aveţi o astfel de hotărâre judecătorească definitivă, va trebui să aşteptaţi hotărârea definitivă a acţiunii de revendicare şi grăniţuire şi apoi va urma acţiunea în rectificare. Doar prin acţiunea în grăniţuire nu se poate face acţiune de rectificare C.F, deoarece prin grăniţuire nu se stabileşte suprafaţa ci se delimitează proprietăţile, ceeace nu are nici o relevanţă în acţiunea de C.F. Faceţi întâi ordine în actele pe care le aveţi şi apoi faceţi acţiunea în rectificare C.F căci registratorul de C.F verifică actele de proprietate, planul cadastral şi nu se uită la gardul dintre proprietăţi. Pe de altă parte, expertiza topo judiciară trebuie vizată de OCPI.