avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA PRIN REORGANIZRE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA PRIN REORGANIZRE

Buna ziua!
Prietenul meu este angajat cu contract e perioada nederminata cu un contract individual de munca de 4 ore /zi cu 20 ore / sapt pe 400 ron. La data de 12.04.2012 i s -a comunicat ca nu va mai lucra in firma . Firma are max 15 angajati
Intrebari:
1. daca firma respectiva ii desface contractul de munca in vederea reorganizarii din punctul ei de vedere a insuficientei financiare , motiv pentru care prietenul meu este dat afara , este adevarat legal ca firma respectiva nu mai poate angaja pe acest post pe altcineva timp de 9 luni ?
3. Prietenul meu se poate inscrie la somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 15 Aprilie 2012
1.DA
.da,daca are 12 luni lucrate in ultimile 24 luni.
cititi mai multewww.avocatnet.ro/content/for...
@ FlorinaL

1. Nu este asa ceva reglementat prin lege .. in cazul concedierii individuale nu exista asa ceva ... cine v-a spus sa indice si textul de lege aplicabil.
In art.65 C.mun. nu exista reglementata interdictia angajarii dupa ce s-a desfiintat un post.

2. prietenul dvs paote beneficia de somaj numai daca indeplineste si conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

Atenti ca doua luni lucrate cu 4 ore/zi = o luna lucrata cu 8 ore/zi ... asadar , stagiul minim de cotizare de 12 luni este indeplinit intr-o perioada e 24 de luni daca a lucrat numai cu 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor somaj bogdan_musat bogdan_musat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate acorda ajutor de somaj pentru o persoana angajata din data de 12.04.2012 cu 2h/zi ... (vezi toată discuția)
Contract de muca 4 ore ibilyaandorko ibilyaandorko sint angajat 4 ore pe zi un an de zile inainte am lucrat 3ani o alta firma cu program 8 ore.daca desfinteaza postul meu am drept se beneficiez somaju:O:O:O (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)