avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul colectiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul colectiv

Buna ziua.

In cazul in care unitatea a lot foc si a fost distrusa in proportie de 100% se poate dispune somajul colectiv ?

Se pot aplica si salarii compensatorii ?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 15 Aprilie 2012
1. Nu e vorba de somaj colectiv ci de concediere colectiva.

2. Se poate face concediere colectiva (desfiintarea posturilor = art.65 din Codul muncii) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Salariile compensatorii se acorda daca ele sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva sau concediere individuala? reby reby Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu. Angajatorul pretinde ca este vorba de ... (vezi toată discuția)
Concediere chiritarodica chiritarodica S-a inchis punctul de lucru unde lucram 6 persoane si toti am primit preaviz de concediere..De la firma ne-au spus ca e concediere individuala.Este adevarat ... (vezi toată discuția)
Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu maternal loryb2011 loryb2011 Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura in cazul in care postul nu mai este valabil la intoarcerea din concediu maternal. Daca se ofera un alt post ... (vezi toată discuția)