avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Redirectionare 2% din impozitul pe venit catre ONG din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Redirectionare 2% din impozitul pe venit catre ONG din alt judet

Am si eu o neclaritate in legatura cu declaratia 230...In instructiunile de completare a formularului, punctul 2 (termen de depunere) sunt trecute urmatoarele: declaratia se poate depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul sau la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit (firma).

Parintii mei au domiciliul si lucreaza in Satu Mare si doresc sa sustina cu cei 2% o entitate nonprofit din Timisoara. Eu ma voi ocupa de completarea cererii si mi-ar fi mai usor sa o depun la organul fiscal din Timisoara. De asemenea am reusit sa conving mai multi prieteni din alte judete sa doneze cei 2% acestei entitati din Timisoara, insa cu conditia sa trimit eu actele la locul potrivit... Chiar nu o sa se accepte declaratiile depuse la oficiul fiscal din Timisoara daca nu au domiciul sau nu lucreaza la o firma din acest oras?

Sau in acest caz se completeaza punctul 4 cu imputernicitul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 18:57, 15 Aprilie 2012
-Indiferent unde are sediul sau domiciliul fiscal ONG-ul pe care vreti sa-l sustineti declaratiile 230 se depun la organul fiscal unde au domiciliul donatorii. Asa cum va intrebati si dumneavoatra
"Chiar nu o sa se accepte declaratiile depuse la oficiul fiscal din Timisoara daca nu au domiciul sau nu lucreaza la o firma din acest oras?"
Da, chiar nu se primesc declaratiile decat acolo unde este specificat in instructiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 230 dianamitru dianamitru Cine imi poate explica care e faza cu imputernicitul? Cine pe cine imputerniceste si de ce? Daca deja am completat declaratia model vechi trebuie sa o mai ... (vezi toată discuția)
Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns! gabitza1980 gabitza1980 buna ziua.am o intrebare: la un punct de lucru din Bucuresti,unde se desf.activ.de restaurant, administratorul a deschis un butic(cafea,baut.racoritoare, ... (vezi toată discuția)