Am si eu o neclaritate in legatura cu declaratia 230...In instructiunile de completare a formularului, punctul 2 (termen de depunere) sunt trecute urmatoarele: declaratia se poate depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul sau la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit (firma).
Parintii mei au domiciliul si lucreaza in Satu Mare si doresc sa sustina cu cei 2% o entitate nonprofit din Timisoara. Eu ma voi ocupa de completarea cererii si mi-ar fi mai usor sa o depun la organul fiscal din Timisoara. De asemenea am reusit sa conving mai multi prieteni din alte judete sa doneze cei 2% acestei entitati din Timisoara, insa cu conditia sa trimit eu actele la locul potrivit... Chiar nu o sa se accepte declaratiile depuse la oficiul fiscal din Timisoara daca nu au domiciul sau nu lucreaza la o firma din acest oras?
Sau in acest caz se completeaza punctul 4 cu imputernicitul?
-Indiferent unde are sediul sau domiciliul fiscal ONG-ul pe care vreti sa-l sustineti declaratiile 230 se depun la organul fiscal unde au domiciliul donatorii. Asa cum va intrebati si dumneavoatra
"Chiar nu o sa se accepte declaratiile depuse la oficiul fiscal din Timisoara daca nu au domiciul sau nu lucreaza la o firma din acest oras?"
Da, chiar nu se primesc declaratiile decat acolo unde este specificat in instructiuni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratie 230
dianamitru
Cine imi poate explica care e faza cu imputernicitul? Cine pe cine imputerniceste si de ce? Daca deja am completat declaratia model vechi trebuie sa o mai ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns!
gabitza1980
buna ziua.am o intrebare: la un punct de lucru din Bucuresti,unde se desf.activ.de restaurant, administratorul a deschis un butic(cafea,baut.racoritoare, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.