avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Divizarea asociatie cu scop nepatrimonial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Divizarea asociatie cu scop nepatrimonial

Buna ziua.

Este vorba de o asociatie cu scop nepatrimonial ce are aprox. 5000 de membri. (cifrele sunt fictive). In cazul in care 2000 de persoane decid ca nu mai pot continua in formula initiala, este posibila divizarea persoanei juridice (asociatia), cu consecintele ce decurg, respectiv imparteala bunurilor? si in ce conditii (avand in vedere ca actuala conducere nu doreste divizarea, de fapt nu doreste imparteala?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:04, 16 Aprilie 2012
La prima intrebare raspunsul este DA.

A doua intrebare despre condiiti, doar cu acordul membrilor fondatori prin hot. AG.

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
Puteti citi raspunsuri pe forum ale colegilor, pe aceeasi tema si la adresa www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare ong(asociație) RML RML Bună ziua, vă rog să-mi spuneți care este procedura cea mai rapidă de a desființa o asociație(ONG); sîntem trei membri fondatori, eu sînt președinte, ... (vezi toată discuția)
Precizari despre diferenta asociatii si fundatii Alexandraverde Alexandraverde Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati in privinta unei nelamuriri. Care este diferenta dintre ONG, Asociatie si Fundatie? Va rog mult sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Drept de veto in ag si cd (in legislatia noastra) ionutanton777ro ionutanton777ro Exista vreo modalitate de a acorda drept de veto unei anumite persoane la votarea in AG si Consiliul Director al asociatiei romane ? Sa spunem ca respectiva ... (vezi toată discuția)