Bună ziua, vă rog să-mi spuneți care este procedura cea mai rapidă de a desființa o asociație(ONG); sîntem trei membri fondatori, eu sînt președinte, ceilalți doi nu mai vor să lucrăm împreună. Nu am avut activitate financiară, nu am rulat deloc fonduri. Cum să fac ? Care este proedura ? Care sînt pașii de urmat și către cine ? Tribunalul sectorului de care aparține asociația ? Trebuie mers și la finanțe ? Cît mă costă ? Cît durează ?
Mulțumesc mult !
Cel mai usor e sa cooptati alti membrii in asociatie si sa predati catre acestia activitatea, conducerea, sa transferati si sediul catre unul din viitorii membrii si cu asta ati scapat de probleme. Aveti in vedere ca pana la sfarsitul lunii aprilie trebuie sa depuneti bilantul asociatiei pe 2014 intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar.
Procedura de inchidere e mai complicata.
Vă rog să-mi răspundeți la întrebarea pe care am pus-o în legătură cu DESFIINȚAREA unei ONG, nu cu modalități de a a-i prelungi existența. Mulțumesc mult !
Sedinta de Adunare Generala in care se decide dizolvarea, se numeste lichidator, se decide destinatia eventualului activ patrimonial net care ramane dupa lichidare... OG 26 / 2000 da detalii...