avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren arendat de catre vechii proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren arendat de catre vechii proprietari

In cursul anului trecut am cumparat ca persoana juridica 3,5 ha teren agricol; in urma cu o saptamana am aflat ca terenul era arendat si acum arendasul pretinde sa ii dau eu 350lei/ha reprezentand contravaloarea aratului efectuat de el in toamna.
I-am explicat faptul ca eu nu am nicio relatie contractuala cu el si ca nu imi poate cere mie acesti bani insa el spune ca va apela la instanta in caz contrar.
As vrea sa stiu care ar fi calea legala pt a iesi din aceasta situatie pt ca sincer nu stiu in ce calitate trebuie sa dau eu acesti bani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:41, 15 Aprilie 2012
La momentul achizitiei terenului,vanzatorul nu a informat obligatiile asumate catre terti?
De la data achizitiei terenului,dvs nu aveti nici un fel de obligatii fata de terti.
cand ati achizitionat terenul nu vi s-a solicitat la notariat adeverinta de la primarie cum ca terenul nu este arendat ?
presupun ca va cere acesti bani pt a scoate terenul din fostul contract de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare teren agricol vladescu stefan vladescu stefan doresc sa instrainez 1,5 ha teren agricol,teren ce se afla in arenda la o soc agricola.Am inceputdemersurile conform legii17/2014 cu oferta pret respectarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate cmnop cmnop Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA ... (vezi toată discuția)