avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren agricol

doresc sa instrainez 1,5 ha teren agricol,teren ce se afla in arenda la o soc agricola.Am inceputdemersurile conform legii17/2014 cu oferta pret respectarea drept premtiuneetc,soc carel detine in arenda nu a inaintat oferta de cumparae,fapt pt care primaria mi a eliberat adeverinta pt vizare la liber.INTREBARE;trebuie sa notific arendasul ca l vind la liber ,trebuie sa astept pina ia recolta dupa el.?.multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:56, 1 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta arendasul trebuia instiintat de intentiile dvs. de scoatere la vanzare a terenului arendat.
Pentru recolta se pot plati sulte, sau sa il lasati sa isi ridicd recolta cand ajunge buna pentru recoltat.
Se poate vinde la "liber" cu o clauza contractuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol (care este in arenda) catre un tert , nu arendasului ! ravita ravita Urmam toate precederile legale privitoare la vanzarea terenului agricol de 4 ha din Mehedinti , pentru care am efectuat in mod special si intabularea si ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda agricola reziliat bukinst bukinst Conform contractului de arenda incheiat in forma autentificata pentru o perioada de 5 ani, arendasul a notificat arendatorului, numai dupa 2 ani, faptul ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol dat in arenda amphora amphora Am un teren agricol dat in arenda pe care doresc sa il vand. Contractul de arenda a fost incheiat pe 5 ani, din care au trecut doar 2. Termenul de plata al ... (vezi toată discuția)