avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren agricol dat in arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren agricol dat in arenda

Am un teren agricol dat in arenda pe care doresc sa il vand. Contractul de arenda a fost incheiat pe 5 ani, din care au trecut doar 2. Termenul de plata al arendei este sfarsitul lunii octombrie.
As avea doua intrebari:
1. Trebuie sa-i notific in scris chiar de acum arendasului intentia mea de a vinde terenul ?
2. In cazul in care arendasul nu doreste sa il cumpere si terenul va fi vandut la liber pe piata inainte de termenul de plata al arendei, cum ma asigur ca arendasul isi va respecta obligatia de a-mi achita la timp arenda cf.contractului, daca eu am vandut deja terenul altcuiva?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
amphora, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de arendare StanciuGabriel StanciuGabriel Care este termenul minim de incheiere al unui contract de arendare ? Am pus aceasta intrebare in calitate de arendator deoarece arendasul doreste sa incheie ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare drept de preemtiune turda01 turda01 Ce modalitate imi recomandati pentru a putea cumpara 3 parcele de teren agricol extravilan, la pachet, din care una este in arenda. Arendasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)