avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare drept de preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare drept de preemtiune

Ce modalitate imi recomandati pentru a putea cumpara 3 parcele de teren agricol extravilan, la pachet, din care una este in arenda. Arendasul nu vrea sa cumpere si nici sa dea vreun inscris ca nu vrea sa cumpere. Care ar fi modalitatea de abordare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: titi marina , utilizator 12:04, 5 Decembrie 2011
Restul le puteti vinde prin ctr de vanza cump autentic,cu privire la parcela arendata,ii faceti arendasului in scris o oferta de vanzare scrieti printre altele ca are dr de a-si manifesta dreptul sau in 30 de zile,cand expira termenul oferta devine caduca,dc nu a acceptat-o in termen si apoi puteti vinde si parcela respectiva
Notificati persoana si aratati intentia de vinedere , stabiliti pretul faceti oferta si dati termen .Daca nu raspunde inseamna ca nu doreste sa cumpere si sunteti liber sa vindeti oricui , aratand notificarea .
cazacuioana a scris:

Notificati persoana si aratati intentia de vinedere , stabiliti pretul faceti oferta si dati termen .Daca nu raspunde inseamna ca nu doreste sa cumpere si sunteti liber sa vindeti oricui , aratand notificarea .


Sarut mana.
In curand, voi primi Dispozitia prin care mi se retrocedeaza in natura o proprietate ceruta pe Legea 10/2001, completata cu Legea 247/2005.
Conf art 16 modificat prin Legea 247/2005, am obligatia de a mentine afectarea actuala de "casa memoriala" timp de 5 ani.
Cum intentionez sa instrainez aceasta proprietate, citind si Legea 422/2001, as avea urmatoarele obligatii:
1) sa notific Dir Jud pt Cultura si Patrimoniu National intentia de a vinde. Asa cum m-ati invatat mai sus, voi face o notificare scrisa in vederea exprimarii dreptului de preemtiune, cu termen de 30 zile (se poate si mai putine zile?)
2) daca in termenul respectiv DJCPN Arges nu-si exprima dreptul de preemtiune, pot vinde imobilul respectiv cu NOTIFICAREA CUMPARATORULUI DESPRE AFECTAREA CLADIRII.
Este corect? Aceasta afectare se trece in contractul de v/c?
Dar, daca asa zisa casa memoriala este in ruina si fara niciun exponat, poate fi declasata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine renuntare la drept de preemptiune de la arendas vinti vinti Buna ziua, va aduc in atentie urmatoarele : sunt 3 mostenitori ( cu certificat de mostenitor )asupra unui teren care acum este arendat. Arendasul le-a ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune miorita_m miorita_m Buna ziua Am o intrebare legata de dreptul de preemtiune pentru un teren intravilan.Un vecin vinde o parcela intravilan fara sa ma fi anuntat de intentia lui ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)