avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA este ca persoana care apierdut terenul din 2006 pana acum a avut acest teren dat in arenda nu stiu sub ce forma daca a fost legala.Pot eu acum incheia un contract de arendare retroactiv pentru a obtine contravaloarea veniturilor de pe teren tinand cont ca impozitul pe teren trebuie platit de mine? SI daca da de la cine pot cere asta?Mentionez ca arendasul doreste sa incheie contract de arendare cu mine dar nu retroactiv.Tinand cont ca am aflat ca arendatorul in toti acesti ani nu si-a ridicat drepturile arendarii,cu cine trebuie sa traTEZ ACEASTA PROBLEMA,cu arendasul sau arendatorul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cmnop , utilizator 11:16, 16 Septembrie 2013
cred ca va complicati...dreptul dvs. legal asupra terenului respectiv incepe o data cu solutionarea litigiului, nu aveti cum sa pretindeti beneficiile arendarii terenului respectiv, daca acesta se afla in litigiu. De fapt, le puteti pretinde insa sa nu aveti impresia ca cineva ar fi de acord sa vi le dea ! Dvs. ati fi de acord sa le dati daca ati fi in locul arendasului ?
NU as mai complica situatia dar eu am de platit primariei impozit pe toti anii in care eu nu am fost in posesia terenului. E corect in situatia cand altcineva a beneficiat de teren ?
Buna ziua .in legatura cu subiectul mai sus amintit,arendasul spune ca a incheiat cu persoana care a pierdut terenul o conventie pentru arendare .Este aceasta conventie valabila legala tinand cont ca arendasul a beneficiat si de subventiile de la stat subventii care se dau numai in baza unui contract legal de arendare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendasul nu a platit arenda pe 2016 si impozitul pe ultimii trei ani comform contractului pe cinci ani incheiat cu arendatorul . Hauti Hauti Contract de arendare pe 5 ani, cu obligatia contractuala a arendasului de a plati impozitul pe teren la primarie. Un exemplar a fost depus la ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare, reprezinta o sarcina ? allex64 allex64 1. contractul de arendare reprezinta o sarcina care nedeclarata la notar in momentul semnarii actului, poate duce la desfiintarea acestuia, daca arendasul cere ... (vezi toată discuția)
Teren dat în arendă ,contract expirat ,mărire arenda Ionut00009 Ionut00009 Am un teren agricol dat în arendă ,la care a expirat contractul în decembrie 2022. Nici eu și nici arendasul(din spusele lui ) nu ne-am dat seama că a ... (vezi toată discuția)