avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendasul nu a platit arenda pe 2016 si impozitul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendasul nu a platit arenda pe 2016 si impozitul pe ultimii trei ani comform contractului pe cinci ani incheiat cu arendatorul .

Contract de arendare pe 5 ani, cu obligatia contractuala a arendasului de a plati impozitul pe teren la primarie. Un exemplar a fost depus la primarie.
Arendasul nu a mai achitat ARENDA ANUL TRECUT catre mine motivand ca nu a primit subventia.
Pimaria imi face cunoscut abia acum in 2017 ca pe ultimi trei ani arendasul nu a mai platit impozitul pe teren conform contractului de arendare.
Care este obligatia si dreptul meu precum si obligatia si dreptul primariei? Cum se rezolva?
Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Hauti , utilizator 10:26, 8 Mai 2017
Buna ziua,

Impozitul reprezinta o obligatie personala a proprietarului terenului. In situatia in care impozitul nu este achitat, Primaria nu il poate obliga pe arendas sa plateasca impozitul, ci doar pe proprietar.

Va trebui sa platiti dvs. impozitul restant si eventual sa il actionati pe arendas in temeiul contractului de arenda sa va intoarca plata impozitului.
Am aratat ca in contractul respectiv clauza este ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul. Arendasul impreuna cu cei de la primarie au redactat contractul apoi au venit la arendatori sa il semneze. Contractul a fost in baza Legii arendarii nr.16/1994

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate cmnop cmnop Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA ... (vezi toată discuția)