avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... NU ARE ACTE - fratele meu este in Brazilia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

NU ARE ACTE - fratele meu este in Brazilia

Buna ziua , fratele meu este in Brazilia unde a fost prins ptr trafic de substante interzise , vroia sa iasa din tara . A primit pedeapsa de 5 ani din care a facut 3 si l-au eliberat conditionat,iar la iesire nu i-au mai dat actele , acestea fiind pierdute .
Cand isi indeplineste cei 5 ani o sa poata veni in tara .

Intrebarea este :cum o sa poata veni in tara neavand nici un act ,iar cei de la consulatul romaniei in brazilia spun k actele ii trebuie facute in romania sau dupa cei 5 ani o sa l extradeze in Romania?

[Editat - nu mai scrieti cu litere mari, va rog, se citeste greu. Multumesc pentru intelegere)
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: kpas2005 , utilizator 21:12, 16 Aprilie 2012
Parerea mea este ca poate veni acum ,numai ca ii trebuiesc niste documente provizorii eliberate de ambasada din brassilia.pt asta trebuie sa demonstreze cine e ,pt ca acolo nu vor reusi sa il identifice in baza de date(asa am auzit).Nu cred ca e nici o problema sa vina deja ,si de fapt ,nu cred ca are dreptul sa mai stea in Brazilia
Poate obtine un titlu de calatorie pentru a se intoarce in România. Titlul de calatorie este valabil 30 de zile si doar pentru intoarcerea in tara.

In legatura cu sederea, depinde de legislatia braziliana.
multumesc pt raspuns dar problema este in felul urmator el este eliberat conditionat.....deci nu are voie sa paraseasca tara,actele i-au fost luat cand l-au arestat iar cand l-au eliberat s-au facut pierdute iarr cei de la ambasada nu au nici un interes si nu fac absolut nimic pt a-l ajuta....
Daca este eliberat conditionat nu inseamna ca nu poate parasii tara .Poate in schimb sa fie asta ceva specific Braziliei.Dar as pune-o la indoiala.Fratele meu si-a pierdut actele in Brazilia , a trebuit sa i se trimite acte doveditoare din tara ,pt a-si dovedii identitatea.I s-a eliberat un document provizoriu cu care a calatorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)
Buna. acte pierdute in strainatate - ce trebuie facut? blankab blankab am si eu nevoie de putin ajutor.in urma cu cateva zile o cunostinta care se afla la munca in strainatate si-a pierdut portofelul cu acte.Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nascut in italia cotty83 cotty83 buna ziua.ma numesc sebastian,am un copil in varsta de 2.6luni nascut in italia.nefiind casatoriti,copilul a ramas pe numele meu,despartindu-ma de mama ... (vezi toată discuția)