avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil nascut in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil nascut in italia

buna ziua.ma numesc sebastian,am un copil in varsta de 2.6luni nascut in italia.nefiind casatoriti,copilul a ramas pe numele meu,despartindu-ma de mama copilului am hotarat de comun acord ca fetita sa ramana la ea,eu m-am intors in tara,ea a ramas acolo.pt o perioada de timp,totul a fost ok.am comunicat,am fost in vizita la copil,i-am trimis bani(fara nici o chitanta).dar de ceva vreme au inceput problemele,,,,,ar vrea sa ma decada din drepturi,sa aiba doar ea custodia.....este posibil?ca sa poata iesi din tara se poate fara semnatura mea?sau sa se intoarca in italia fara semnatura mea se poate?

imi cer scuze,au fost cateva greseli,am corectat!
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
cotty83, utilizator
Cel mai recent răspuns: cotty83 , utilizator 08:17, 31 Octombrie 2012
Fara acordul dvs sau o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acest acord, nu poate pleca nici din Italia in Romania ( daca fetita nu are acte de calatorie) si desigur, nici invers.
din cate am inteles,din italia in romania ar putea veni,fara acordul meu,dar nu ar mai putea iesi din tara(fara semnatura mea).fetita nu are acte de calatorie,iar din cateva informatii obtinute fugitiv,am inteles ca pentru acestea este nevoie de ambii parinti pt a le putea obtine.informatiile sunt ambigue si nu foarte clare,nici macar cei de la ambasada nu au reusit sa ma lamureasca..
Ar putea veni in Romania fara acordul dvs numai daca are cu ce calatori fetita, daca i-ati facut fetitei pasaport, altfel nu are cum. Pentru a-i face copilului pasaport sau chiar si pentru titlu de calatorie care se obtine de la consulat / ambasada ii trebuie acordul dvs.
Daca fetita are pasaport, ar putea veni in Romania dar nu mai iese fara acordul dvs sau o hotarare data de instanta
Daca veti deschide proces o puteti incurca tare.
Nu stiu ce hotarare aveti.
Mergeti la avocat daca vreti sa va lamuriti pe deplin.Avocatul nu va poate informa fara a vedea actele.
Ceea ce va pot spune la modul general este ca trebuie deschis proces.
De decazut din drepturi nu are sanse si sa nu va temeti de proces din acest motiv.
o pot incurca eu??sau o pot incurca pe ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Acte copil strainatate eduardon eduardon Buna ziua, Sotia este plecata in strainatate la munca. Eu am ramas in Romania sa am grija de fetita noatrea in varsta de 2 ani si jumatate. Din pacate ... (vezi toată discuția)