avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu?

buna ziua.sunt insurat si am o fetita de 6 ani,in urma cu 2 zile a avut loc o cearta intre mine si nevasta urmata cu imbrinceli.in urmatoarea zi a venit tatal ei la noi si a sunat la 112 fara a fi scandal doar discutii in contradictoriu.am fost invitat la politiei si venind acasa nu mai era nici nevasta nici fetita.vor fi 24 ore de absenta de la domiciliu.cum sa procedez????multumesc
Cel mai recent răspuns: alecsiaflorin , utilizator 20:33, 16 Aprilie 2012
Strict pe subiect – fãrã a intra în miezul problemei: cauze, reacţii, urmãri, manifestãri – nu poate fi vorba de pãrãsire de domiciliu, în cazul în care soţia dumneavoastrã împreunã cu copilul, s-au refugiat la pãrinţi. Încercaţi sã remediaţi amiabil situaţia, analizându-vã în primul rând pe dumneavoastrã din punct de vedere critic, vedeţi unde aţi greşit, mai ales cã este vorba de un copil la mijloc. Indiferent de motivele care au dus la apariţia stãrii conflictuale, trebuie sa manifestaţi maturitate în acţiuni.
Ideal ar fi sa nu tensionati si mai mult situatia, daca doriti sa va salvati casatoria.
Nu veti reusi in acest moment sa va aduceti sotia si copilul cu forta in domiciliul conjugal, mai ales ca au intervenit si socrii.
Incercati sa rezolvati conflictul pe cale amiabila, apelati eventual la o terta persoana pe care o respecta atat sotia, cat si socrii dvs., pentru a va impaca.

Daca actionati imatur acum, puteti determina o rupere a puntilor de comunicare intre dvs. si sotie, care poate sa conduca la decizia acesteia, luata si sub influenta parintilor, de a divorta.

Si, chiar daca ulterior, sotia va renunta la aceasta cerere, o sa fie ca un spin intre dvs. aceasta tentativa de divort, care, din experienta mea, in cele mai multe cazuri poate duce in final (peste un an, doi sau mai multi) chiar la desfacerea casatoriei, cu regrete de ambele parti si cu un copil traumatizat emotional.

faceti palngere la Politie/ parchet pentru disparitie de persoane...dupa parerea mea sotia vrea sa doivorteze si sa isi faca probe. daca si dvs vreti, depinde daca vreti copilul la dvs sau nu.daca doriti sa fie copilul la dvs. consultai urgent un avocat si incepeti sa adunati probe.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Fiind vorba de o cearta domestica, nu m-as gandi imediat la divort. Incercati sa va revizuiti atitudinea, sa revedeti "filmul" evenimentelor, iar daca mai puteti salva ceva, faceti-o chiar daca trebuie sa va recuceriti sotia si copilul, pentru ca la urma urmei cei sase ani de fericire se pot destrama intr-o clipa printr-o sentinta.
multumesc.cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sotia vrea sa divortam amiabil dupa 20 de ani de casnicie ... tgf tgf Buna ziua. Sotia vrea sa divortam amiabil dupa 20 de ani de casnicie in care avem doi copii minori si locuim impreuna intr-un apartament proprietate comuna . ... (vezi toată discuția)
Parasit de sotie! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!.Intreb si doresc sa stiu ce sa fac daca sotia mea a parasit domiciliul conjugal,mutandu-se cu sora ei in capitala.Locuiam la tara impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)