avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de catre sotie

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit un caz asemanator si cum s-a terminat?
Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit domiciliu de 2 luni de zile,adica domiciliul fiind casa parintilor mei si mi-a luat si copilul de 1 an si 6 luni, care are domiciliul tot in casa parintilor mei.
Sotia a plecat sa traiasca cu copilul in casa parintilor ei , casa care este in acelasi oras.
Acolo mai domiciliaza si fratele ei care este stripper in cluburi de noapte.
Va dati seama ca acesta vine cu prietenii serile,fumeaza,bea,s.a.m.d..
Ce pot sa fac si ce sanse am in a imi recupera copilul pe cale legala?
Ce sanse am sa pot obtine autoritate parinteasca completa, in situatia in care acest copil a fost crescut in casa parintilor mei, are domiciliul tot aici, iar sotia are un program la servici de la ora 11:00-20:00 zi de zi, iar parintii sotiei domiciliaza in alt oras decat cel in care domiciliaza sotia si cu mine,deci nu pot fi de nici un ajutor real.
mentionez ca acest copil isi are domiciliu in casa parintilor mei,la fel ca si sotia care este plecata de 2 luni,cu copil cu tot.
Mai adaug ca sotia nu s-a prezentat la mediatorul angajat de mine si nu intentioneaza sa o faca.
Eu si cu sotia suntem casatoriti de aproape 1an si discutiile au intervenit intre noi, pentru ca aceasta din urma nu avea grija de copil,lucru care poate fi confirmat si de pediatru.
Deci divortul probabil se va pronunta din culpa comuna.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
andipetre, utilizator
Avand in vedere varsta copilului prima sansa o are ea in proces.
Daca insa nu s-a ocupat de copil si nici nu va fi in stare si veti dovedi veti obtine dvs. copilul.
Avand in vedere varsta copilului sunt sanse minime sa puteti obtine, acum , copilul pentru a domicilia la dvs.
Dar, daca dupa ce va mai creste copilul, se va dovedi ca mama nu are posibilitatea sa-i asigure o locuinta, puteti sa introduceti o noua cerere de stabilirea domiciliului minorului la dvs.
Daca nu obtine custodia acum cand zice ca ea nu s-a ocupat de copil nu cred ca va mai reusi in viitor.
Oricum e bine sa stiti ca in astfel de cazuri tatii pierd custodia de regula.

Incercati sa va orientati sa obtineti un program de vizita cat mai bun posibil.

Daca reusiti sa luati copulul la domiciliul dvs. si nu veti avea program de vizita in prezenta mamei se poate considera un rezultat bun.
Autoritatea părintească (custodia) se va exercita în comun de către ambii părinți. Nu există nici un motiv pentru a se lua o altă hotărâre. Locuința copilului va fi stabilită în funcție de posibilitatea părinților în a oferi copilului condiții de creștere și educare. Problema mamei constă în dificultatea de a supraveghea copilul având în vedere că lucrează toată ziua.
A fost cineva in concediu de crestere copil? Cine a ingrijit copilul daca nu sotia? Cine il ingrijeste acum? Contactati avocat si incercati sa negociati divortul, ar fi mai indicat.

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie copil Paraschiv12 Paraschiv12 Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul \"geloziei\" ea lucrand la ... (vezi toată discuția)