avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului.
De doi ani si jumatate barbatul si-a gasit o alta femeie, au fost plecati impreuna in Marea Britanie un an de zile, timp in care a trimis ceva bani pentru intretinerea copilului.
Relatiile lui cu prietene mea sunt profund vatamate, ii vorbeste foarte urat, nu vine noptile acasa si nici ziua nu sta prea mult. Singura care are intr-adevar grija de copil este prietena mea care este o mama dedicata. Ea ar dori sa plece din casa socrilor impreuna cu copilul si sa locuiasca cu chirie impreuna cu sora ei si familia acesteia. A fost amenintata ca daca ar pleca din casa socrilor, barbatul ar deschide un proces pentru obtinerea custodiei fiului lor. In mintea lui faptul ca el are relatii cu doua sau mai multe femei este perfect normal. Prietena mea sustine ca este imoral chiar daca ea nu are acte de casatorie cu el. Intrebarea este: ce sanse are mama care pleaca cu chirie sa obtina custodia acestui copil care are 9 ani si pe care il iubeste enorm?
Cel mai recent răspuns: Avocat Elena Iordan , Avocat 09:43, 19 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
Prietena dumneavoastra poate pleca din casa socrilor cu minorul. In situatia unui litigiu in instanta poate stabili domiciliul minorului la mama, chiar daca sta in chirie. In ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, avand in vedere situatia expusa de dumneavoastra, va putea fi exercitata in comun de ambii parinti. Tatal copilului va putea fi obligat la plata pensiei de intretinere catre minor.
Raportat la situatia expusa, sunt sanse destul de mari ca domiciliul minorului sa fie stabilit la locuinta prietena dumneavoastra, acest lucru nefiind influentat in niciun fel de faptul ca parintii minorului au fost sau nu casatoriti!
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)
Copilul miisu miisu sunt casatorit de 7 ani, locuiesc singur cu sotia si copilul de 5 ani aproape de socrii mei, in urma cu 3 ani sotia a avut cateva aventuri cu cine va caruia ... (vezi toată discuția)
Pot castiga custodia copilului? souchy souchy Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am ... (vezi toată discuția)