avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de catre sotie

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit un caz asemanator si cum s-a terminat?
Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit domiciliu de 2 luni de zile,adica domiciliul fiind casa parintilor mei si mi-a luat si copilul de 1 an si 6 luni, care are domiciliul tot in casa parintilor mei.
Sotia a plecat sa traiasca cu copilul in casa parintilor ei , casa care este in acelasi oras.
Acolo mai domiciliaza si fratele ei care este stripper in cluburi de noapte.
Va dati seama ca acesta vine cu prietenii serile,fumeaza,bea,s.a.m.d..
Ce pot sa fac si ce sanse am in a imi recupera copilul pe cale legala?
Ce sanse am sa pot obtine autoritate parinteasca completa, in situatia in care acest copil a fost crescut in casa parintilor mei, are domiciliul tot aici, iar sotia are un program la servici de la ora 11:00-20:00 zi de zi, iar parintii sotiei domiciliaza in alt oras decat cel in care domiciliaza sotia si cu mine,deci nu pot fi de nici un ajutor real.
mentionez ca acest copil isi are domiciliu in casa parintilor mei,la fel ca si sotia care este plecata de 2 luni,cu copil cu tot.
Mai adaug ca sotia nu s-a prezentat la mediatorul angajat de mine si nu intentioneaza sa o faca.
Eu si cu sotia suntem casatoriti de aproape 1an si discutiile au intervenit intre noi, pentru ca aceasta din urma nu avea grija de copil,lucru care poate fi confirmat si de pediatru.
Deci divortul probabil se va pronunta din culpa comuna.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
andipetre, utilizator
1. Un copil de un an si sase luni spuneti ca este lasat nesupravegheat de catre mama in timpul zilei? Ma mira... Nu ati spus cine il supravegheaza cand aceasta este plecata la munca pentru a-si castiga painea.
2. Nu ma poate obliga nimeni (nici macar instanta) sa locuiesc efectiv la adresa din cartea de identitate, mai ales cand sunt discutii in acea locuinta care banuiesc ca dureaza de un an de zile si care nu au fost aplanate de nimeni.
3. Mama poate suferi de o depresie postpartum (dupa nastere adica) care poate fi alimentata si de catre membrii familiei cu care locuieste.
4. De doua luni de zile ati contribuit material la cresterea copilului?
5. De doua luni de zile ati solicitat sa vedeti copilul?
6. Ati spus ca mama s-a mutat in casa parintilor ei, dar ca parintii locuiesc in alt oras. Sa inteleg ca nu vin deloc la acea locuinta unde locuiesc acum sotia si copilul dumneavoastra?
7. Cate camere si dependinte are locuinta socrilor dumneavoastra? Exista cel putin o camera libera in care mama si copilul pot locui? Pot avea acces la bucatarie si baie?
8. Spuneti ca fratele sau este stripper de noapte. Dar totodata spuneti ca vine serile cu prietenii sai si beau si fumeaza s.a.m.d. Cand mai lucreaza fratele ei daca dupa atata "distractie" (reiese din acel s.a.m.d. ca se prelungeste "distractia" in locuinta)?
9. Cat timp locuia sotia dumneavoastra in locuinta parintilor dumneavoastra, avea loc de munca? Daca da, cine avea avea grija de nou-nascut si in ce mod?
10. Cum poate dovedi un medic pediatru ca sotia dumneavoastra nu a avut grija de copil?
11. Copilul dumneavoastra sufera de boli grave?
Sa nu va suparati ca va pun astfel de intrebari, nu este in intentia mea sa va acuz de absolut nimic, incerc doar sa va previn ca la proces este posibil sa raspundeti la astfel de intrebari.
~ Conținut șters la cerere ~
Cris si renado, va atentionez sa nu mai scrieti mesaje fara legatura cu subiectul discriminatorii si fara de ajutor pentru user, ati incalcat regulamentul de postare pe forum.
Sper sa nu se repete,multumesc pentru intelegere.
andipetre a scris:

Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit domiciliu de 2 luni de zile, adica domiciliul fiind casa parintilor mei si mi-a luat si copilul de 1 an si 6 luni...

Sotia a plecat sa traiasca cu copilul in casa parintilor ei , casa care este in acelasi oras.

Ce pot sa fac si ce sanse am in a imi recupera copilul pe cale legala?

N-am înţeles prea bine: a plecat la mamă-sa ori a fugit de soacră-sa? :)

Eu cred că un bărbat cu oareşce inteligenţă emoţională (a se citi: niţel depărtat de fusta mamei) ar pricepe cam pe unde bat.

Aţi încercat să înţelegeţi de ce a plecat ... câinele de la măcelărie?

discutiile au intervenit intre noi, pentru ca aceasta din urma nu avea grija de copil

Mama ("aceasta din urmă") nu avea grijă de copil!? Dar cine avea mai bine? (mama ...dintâi?) Şi vreţi ca instanţa să ia definiţia grijei din ... dicţionarul soacrei, nu-i aşa? Păi aţi auzit vreuna să se plângă că ea nu ştia să ingrijească copii pe vremea ei, cum se pricepe azi noră-sa?

Mă iertaţi. M-am plasat voit pe baricada ailaltă ca să vă fac să conştientizaţi ... (că uneia ca mine nici nu i-ar trebui mai mult decât propriile dvs. cuvinte)

Varianta: cum să vă recuperaţi şi copilul şi nevasta, nu v-ar interesa?
Ia vedeţi, că vine Crăciunul. Poate vă adunaţi la o masă ...la naşi, la "cuscri de cumetri vitregi" ... la cine vreti dvs., dar să fie unii care au reuşit să treacă de primul bolovan al căsniciei lor. Şi încercaţi să vă ascultaţi unul pe altul, ca altminteri degeaba v-adunaţi!

Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
romascanu, moderator
sarmana sotia dvs !! am inteles ca are un program de munca intre orele 11-20 ?!
deci, practic, in jur de ora 21 ajunge acasa, un dus, cina.. apoi presupun ca face baita copilului , ii da sa manance .. si se culca ca este si ea om !! a doua zi o ia de la capat !
cand , cum .. ce sa faca ca sa acorde mai mult timp copilului??
luati-va dvs doua slujbe si renunta dansa la servici ca sa stea mai mult cu copilul!
e o solutie , nu?

biata femeie! si servici, si copil mic acasa , si treburi in gospodarie.. dar ce credeti domnilor, ca noi suntem fiinte supranaturale, cu puteri Dumnezeiesti ??

voi barbatii, veniri seara de la servici si sunteti obositi. putin sport, cina , si direct la somn.
femeile, vin de la servici, fac temele cu copiii, treburi in casa, alapteaza daca au copii mici, baita, curatenie, mancare, etc. etc. .. plus ca mai trebuie iubit si sotul ca altfel se simte neglijat si gata, se destrama casatoria..

trebuie o schimbare de mentalitate, ceva !!

dar de ce va ganditi dvs imediat la divort si nu incercati sa discutati cu sotia ? gasiti-i un serviciu mai usior, cu un program mai maleabil sau lucrati dvs mai mult iar ea sa stea cu copilul..
si ia incercati dvs sa fiti barbat, ca de-asta v-ati insurat.. ia mutati-va doar cu sotia si copilul vostru , lasati-o pe mamica sa locuiasca cu sotiorul ei iar dvs vedeti-va de sotie si copil.
si o sa vedeti ca nu or sa mai fie discutii.

stiti cum e, soacra si nora in aceeasi casa.. greu !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie copil Paraschiv12 Paraschiv12 Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul \"geloziei\" ea lucrand la ... (vezi toată discuția)