inainte de casatorie am avut o garsoniera. am vandut-o in timpul casatorieie si am construit o casa pe terenul si numele partintilor. se imparte casa la divort?
Banii obtinuti pe gasoniera nu se impart, deoarece reprezinta pretul vanzarii unui bun propriu.
Daca acesti bani au fost utilizati pentru a achita o parte din costurile ridicarii casei despre care faceti vorbire, aflata pe terenul parintilor dvs., la partaj se scade suma dobandita prin vanzarea garsonierei, iar diferenta, pana la valoarea actuala a imobilului se imparte (daca au fost utilizati si bani comuni la constructie).
Urmeaza ca parintii dvs. sa-l despagubeasca pe fostul sot cu o sulta, stabilita dupa efectuarea unei expertize de specialitate in cauza, daca acesta mai este in termen sa ceara plata dreptului de creanta.
Cel mai simplu este sa va intelegeti cu fostul sot, deoarece prin incheierea unei tranzactii, puteti reduce extrem de mult atat costurile legate de proces, cat si timpul solutionarii acestuia.
In orice caz, la divort nu se imparte nimic, ci doar la partaj, care urmeaza divortului.
Doar daca decideti sa depuneti si un capat de cerere pentru impartirea bunurilor comune, dobandite in timpul casatoriei, concomitent cu cererea de desfacere a casatoriei, se solutioneaza si partajul la acelasi moment cu divortul.
Conform dispozitiilor art.358 ale noului Cod Civil aveti posibilitatea sa faceti partajul si in timpul casatoriei prin act incheiat in forma autentica notariala daca va intelegeti,ori pe cale judecatoreasca in caz de neintelegere.
Partaj
bebe09
Buna seara.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
In timpul casatoriei am cumparat un teren pe care suntem ambii propietari.Am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)