avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie administrator

Situatia este urmatoarea: la 3zile dupa adunarea generala, adm. isi da demisia(fara s-o motiveze). OK
Cat timp poate Asociatia sa functioneze fara administrator?
Poate functiona numai cu Comitetul executiv si cenzorul, daca acestia isi asuma responsabilitatile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: natalias_111 , utilizator 09:08, 4 Decembrie 2008
Art. 17 din Normele metodologice de aplicare a legii 230/2007 prevede:
(8) Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.

Noi am trecut prin asa ceva. Am discutat in comitet si un membru a preluat casieria, altul citirea apometrelor sim alte probleme tehnice, altul ajutat de presedinte si indrumat de cenzor a facut listele de plata. Am dat anunt si in 2 luni am angajat alt administrator caruia i-am dat treptat indatoririle conform legii.
natalias_111 a scris:

Situatia este urmatoarea: la 3zile dupa adunarea generala, adm. isi da demisia(fara s-o motiveze). OK
Poate functiona numai cu Comitetul executiv si cenzorul, daca acestia isi asuma responsabilitatile?
Multumesc
conform legii 230/2007 si hg 1588/2007, comitetul executiv este obligat sa angajeze un nou administrator. administratorul demisionar este obligat sa isi exercite functia inca 15 zile, timp in care comitetul trebuie sa-l inlocuiasca.
de asemenea, comitetul executiv nu-si poate asuma administrarea condominiului, si nici cenzorul, casierul, presedintele sau contabilul. noul presedinte TREBUIE sa aiba atestatul profesional emis de primarie
felix34 a scris:

natalias_111 a scris:

Multumesc
conform legii 230/2007 si hg 1588/2007, comitetul executiv este obligat sa angajeze un nou administrator. administratorul demisionar este obligat sa isi exercite functia inca 15 zile, timp in care comitetul trebuie sa-l inlocuiasca.
de asemenea, comitetul executiv nu-si poate asuma administrarea condominiului, si nici cenzorul, casierul, presedintele sau contabilul. noul presedinte TREBUIE sa aiba atestatul profesional emis de primarie

Unde scrie asa ceva? Va rog legea, articolul?!
Cititi art 17 din Norme si reveniti-va!
scuze ... noul administrator trebuie sa aibe atestatul, nu presedintele.
nu am fost atent la editarea textului:">
felix34 a scris:

1. In ce art scrie obligatia comit exec de a angaja un nou administrator?
2. In ce articol scrie de obligatia admin de a mai lucra 15 zile?
3.In ce art scrie "comitetul executiv nu-si poate asuma administrarea condominiului" ?
Am inteles ca din graba ati scris presedinte in loc de administrator. Se mai intampla.

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita golirea uscatoriilor? orsolya orsolya Buna ziua, Avem o problema generala pe casa scarii din cauza unor locatari care in timp si-au depozitat toate gunoaiele din casa in uscatorii si nu le ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara presedinte apt4bm apt4bm Buna, asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap ... (vezi toată discuția)
Obligativitate administrator cu atestat voluntar voluntar Buna seara, In cazul unui imobil mic cu un numar de 15 apartamente este obligatoriu sa angajeze un administrator cu atestat ? Pana acum ne-am gospodarit ... (vezi toată discuția)